Stiri

Protejați-vă împotriva virusului WannaCry, utilizați QNAP NAS pentru a dezvolta un plan de recuperare în caz de dezastru

QNAP TS-1685
QNAP TS-1685

QNAP îndeamnă utilizatorii să-și instaleze actualizările sistemului de operare Windows, după atacul recent al virusului de tip ransomware WannaCry, care a provocat situații neplăcute în aproape 150 de țări. QNAP îndeamnă, de asemenea, utilizatorii să atenueze amenințările acestui virus agresiv prin dezvoltarea unor planuri de recuperare a datelor în caz de dezastru, prin utilizarea funcțiilor de backup disponibile pe QNAP NAS.

Prima linie de apărare împotriva amenințărilor aplicațiilor malițioase constă în înșușirea unor obiceiuri sigure în operarea cu date sensibile (incluzând actualizarea regulată a aplicațiilor software, refuzul de a deschide email-uri ce par nesigure, renunțarea în a mai vizita siteuri necunoscute sau cu reputație îndoielnică etc). Cei mai mulți experți antivirus sunt de acord că backup-ul regulat este un mod fundamental și important de a vă proteja.

Utilizatorii de Windows pot folosi aplicația gratuită QNAP NetBak Replicator pentru a realiza backup-uri periodice ale fișierelor de pe PC pe QNAP NAS, în timp ce toți utilizatorii ar trebui să activeze facilitatea „Snapshots” pentru a proteja datele de pe NAS. Pentru a recupera datele la nevoie, se va alege printr-un click una dintre multiplele versiuni snapshots. O copie „snapshot” poate înregistra, de asemenea, metadatele fișierelor dincolo de sistemul de alocare, permițând utilizatorilor să conserve și să restaureze multiplele versiuni, ale aceluiași fișier, folder sau chiar a întregului volum. Dacă va avea loc un atac ransomware asupra sistemului sau va apărea o altă situație neașteptată, utilizatorii pot restaura ușor și rapid datele așa cum au existat la un moment dat.

Snapshot Replica facilitează protecția dublă, replicând snapshot-urile pe un QNAP NAS sau pe un alt server. QNAP Labs a simulat atacuri ransomware și a confirmat că backup-urile și snapshot-urile QNAP pot proteja și restaura datele.

Odată ce atacurile ransomware asupra companiilor și utilizatorilor individuali continuă să crească, niciun sistem de operare nu ar trebui să fie considerat complet sigur, iar realizarea regulată de copii de siguranță ar trebui să fie considerată principala metodă de protecție a datelor în fața unui astfel de atac.

QNAP recomandă utilizatorilor săi să activeze funcțiile de backup și snapshot pentru a-și proteja datele importante. Pentru mai multe detalii despre atenuarea amenințărilor și a efectelor ransomware, vă rugăm să vizitați:
https://www.qnap.com/solution/ransomware/en/

To Top