Stiri

QNAP lansează NAS-urile de ultimă generație TS-x51 cu transcodare video

QNAP TS-851
QNAP TS-851

QNAP a lansat noua generație de echipamente NAS TS-x51, prima serie din industrie cu funcții cloud pentru utilizatorii individuali. Noile servere oferă transcodare video Full HD în timp real, conținutul video stocat fiind mai accesibil pentru dispozitivele mobile conectate. Recomandată atât pentru acasă, cât și pentru birou, gama TS-x51 rulează sistemul de operare QTS 4.1, având mai multe aplicații preinstalate. Modelele TS-x51 cu 2, 4, 6 sau 8 sertare de hard disk-uri sunt motorizate de procesoare Intel Celeron dual-core, tactate la frecvența de 2.41GHz.

Cloud personal și transcodare video Full HD în timp real

QNAP TS-x51 oferă atât o soluție puternică de stocare, cât și un instrument de transcodare video în timp real. Utilizatorii pot accesa filmele din propriul cloud, în orice rețea doresc, fără grija limitărilor de bandă.

Spre exemplu, TS-251 permite redarea imediată a videoclipurilor pe mai multe dispozitive – chiar dacă acestea nu au suficientă putere de procesare sau recunosc un număr limitat de formate video. Utilizatorii nu mai sunt nevoiți să convertească local fișierele video, câștigând astfel timp.
Beneficiind de transcodarea video offline, filmele FullHD stocate pe NAS pot fi urmărite la rezoluții mai mici atunci când conexiunea de rețea este limitată. Vizionarea streamingului video prin aplicațiile mobile File Station, Video Station sau Qfile pentru iOS & Android nu afectează performanța celorlalte servicii găzduite pe NAS.

„Ideea construirii unui cloud personal a devenit tot mai populară, iar seria TS-x51 este soluția ideală pentru a crea un spațiu personal și sigur pentru stocarea fișierelor, pentru backup și sincronizare”, a declarat Jason Hsu, manager de produs în cadrul QNAP. Adăugând suportul flexibil pentru extinderea stocării (cu UX-500P sau UX-800P), seria TS-x51 devine soluția perfectă stocarea datelor în cadrul firmelor mici și acasă.

Managementul eficient al stocării de date

Unitățile Turbo NAS suportă diverse configurații RAID pentru o mai bună protecție a datelor. În funcție de model și de numărul hard disk-urilor disponibile, utilizatorul poate alege o configurație RAID 0, 1, 5, 6, 10, 5+hot spare, 6+hot spare și 10+hot spare. Fiecare configurație poate aduce un plus de performanță sau mai multă siguranță pentru stocarea informațiilor. Alegerea unei configurații RAID reduce semnificativ riscul pierderilor de date cauzate de defectarea unui hard disk. Hard disk-urile dintr-o configurație RAID pot fi înlocuite oricând unele mai mari. Toate operațiunile pentru înlocuirea hard disk-urilor, păstrarea datelor și extinderea spațiului de stocare pot fi făcute online, fără a opri serverul.

QNAP TS-451

QNAP TS-451

Creșterea capacității unui NAS existent cu opțiunile UX-500P sau UX-800P

Seria TS-x51 este compatibilă cu unitățile de extensie UX-500P sau UX-800P pentru creșterea spațiului de stocare până la 80TB (în funcție de model). Noile unități UX-500P și UX-800P îi oferă utilizatorului mai multe opțiuni și un plus de flexibilitate pentru stocarea datelor (în scenarii precum: backup, servicii multimedia și monitorizare video).

Stocare în rețea pentru acasă cu aplicații de virtualizare

TS-x51 este prima unitate de stocare în rețea (NAS) care oferă suport pentru Intel VT-x și aplicațiile pentru mașini virtuale. Cu ajutorul aplicației Virtualization Station, disponibilă în App Center, utilizatorul poate instala și folosi mai multe sisteme de operare precum Windows, Linux și UNIX. Pentru a instala Virtualization Station este recomandat modelul TS-x51-4G cu 4GB memorie RAM.

QNAP TS-851

QNAP TS-851

Sincronizarea datelor cu dispozitivele mobile

Aplicația Qfile permite utilizatorilor de dispozitive mobile să acceseze de la distanță unul sau mai multe servere Turbo NAS. Aplicația oferă funcții pentru managementul și partajarea conținutului aflat pe NAS și încărcarea fișierelor pe dispozitivul mobil. Persoanele aflate la birou pot accesa fișierele de acasă, având posibilitatea de a crea linkuri de download de pe QNAP, atunci când vor să partajeze informațiile cu alți colaboratori. Mai mult, fotografiile și filmele, realizate cu diverse dispozitive, vor putea fi salvate direct pe unitatea QNAP de acasă, prin Internet sau WiFi. Aplicația Qfile poate fi instalată pe dispozitive mobile cu Android, iOS sau Windows Phone 8.

Specificațiile seriei TS-x51:

  • Procesor Intel Dual-core, 2.41GHz
  • Memorie RAM 1GB DDR3L
  • Viteze de scriere și citire de până la 220MB/s
  • Transcodare video în timp real
  • Tehnologie integrată pentru mașini virtuale
  • Sunet pe 7.1 canale cu ajutorul HD Station, a portului HDMI și playerului XBMC v12
  • Cloud personal pentru librării multimedia cu suport DLNA, AirPlay și Plex
  • Scalare ergonomică cu unitatea de extensie QNAP UX
  • Support IEEE Wi-Fi 802.11ac cu USB dongle
  • Aplicații disponibile în QNAP App Center

Specificațiile unităților de extensie:

  • UX-500P: 5 sertare de hard disk
  • UX-800P: 8 sertare de hard disk
  • Interfață SATA 6Gbps pentru discuri de 3.5”și 2.5”, hard disk hot-swappable, 1 port USB 3.0, ecarn LCD, slot Kensington
To Top