Stiri

QNAP lansează QTS 4.1.1, firmware-ul ce oferă criptarea completă a datelor stocate pe NAS

QNAP a anunțat astăzi disponibilitatea versiunii sistemului de operare QTS 4.1.1. Actualizarea de firmware pentru dispozitivele Turbo NAS vine cu o tehnologie de criptare bazată pe volume, îmbunătățind securitatea datelor stocate pe NAS, ca răspuns la provocările de securitate din mediul cloud.

Având în vedere că principala îngrijorare a utilizatorilor este posibilitatea scurgerii datelor private pe internet, producătorii acordă toată atenția protecției datelor stocate pe Network Attached Storage (NAS), în mod special asupra fișierelor confidențiale de business, a fotografiilor și clipurilor private, care necesită un nivel ridicat de securitate. Totuși, funcția de criptare pentru folderele partajate în rețea, ce poate fi întâlnită pe unitățile NAS tradiționale, nu le permite utilizatorilor să cripteze fotografiile, fișierele audio și filmele stocate în folderele partajate implicite, iar acest lucru poate conduce la accesul ușor la date, în cazul în care unitatea NAS este furată.

qnap

„QTS 4.1.1 asigură securitatea datelor prin criptarea întregului volum, incluzând fotografiile, muzica, filmele și documentele din fiecare folder partajat pe Turbo NAS”, declară Willy Kuo, manager de produs în cadrul QNAP.

„QNAP se străduiește să dezvolte cea mai sigură și mai convenabilă soluție de stocare, iar prin furnizarea funcției de criptare a întregului volum de date, putem asigura securitatea completă a informațiilor. Recomandăm insistent utilizatorilor noștri să utilizeze criptarea întregului volum pentru a se asigura că datele lor sunt complet protejate.”, a adăugat Willy Kuo.

Pentru utilizatorii din mediul business, QNAP oferă o soluție unificată de stocare, deopotrivă funcțională și sigură. Chiar și atunci când unitatea Turbo NAS este criptată, toate fișierele pot fi accesate prin protocoalele Windows SMB/CIFS, iSCSI și NFS. În contrast, unele mărci de dispozitive NAS permit doar criptarea noilor foldere create partajate, iar utilizatorii nu le vor putea accesa prin protocolul NFS. Prin criptarea totală a unității NAS, QNAP oferă utilizatorilor o soluție de stocare 100% sigură și un mediul cloud privat foarte convenabil.

Review NAS QNAP TS-251

To Top