Stiri

QNAP pune o soluție de recunoaștere facială pe NAS-uri

NAS Qnap TS-431 cu 4 sertare
NAS Qnap TS-431 cu 4 sertare

QNAP Systems a lansat QVR Face, o soluție inteligentă de recunoaștere facială, care rulează pe serverele NAS, integrând o tehnologie avansată AI pentru prelucrarea imaginilor.

Aplicația QVR Face pentru serverul NAS integrează camerele cu streaming RTSP și sistemele terțe prin API, permițându-le utilizatorilor să construiască cu ușurință un sistem de recunoașterea facială la costuri optime, de înaltă performanță. Soluția a fost dezvoltată pentru birouri, comunități rezidențiale, instituții de cercetare și magazine.

Recunoaștere facială la îndemâna companiilor

QVR Face dispune de funcții de analiză video în timp real a oricărui flux video RTSP de la camerele IP sau a înregistrărilor salvate pe NAS. Analiza video furnizată de QVR Face poate fi utilizată pentru configurarea profilurilor, a grupurilor și chiar a notificărilor pentru recunoașterea facială instantanee. Soluția QVR Face este ideală pentru managementul porților automate de acces, managementul prezenței și serviciile inteligente din retail.

“Sistemul inteligent de recunoaștere facială QVR Face necesită un singur server NAS pentru instalare și nu are nevoie de servicii cloud suplimentare sau plăci de calcul adiționale. QVR Face dispune de mai multe planuri de licențiere pentru implementări flexibile. Analiza video QVR Face și profilurile înregistrate sunt salvate direct pe NAS cu mecanisme de protecție a datelor pentru a securiza datele de recunoaștere facială”, a detaliat Andrei Stîncășeanu, Territory Sales Representative QNAP Systems pentru Romania/SEE.

Partenerii terți din industrie, inclusiv furnizorii de sisteme de supraveghere, sisteme de acces pentru uși sau sisteme de semnalizare digitală, pot folosi datele analitice faciale din QVR Face (inclusiv evenimentul, metadatele de notificare și rezultatul) prin API-ul aplicației. Astfel se va putea automatiza gestionarea serviciilor pentru asigurarea securității spațiilor, rezultatul fiind un sistem inteligent flexibil pentru administrarea magazinelor.

Soluția inteligentă pentru recunoaștere facială QVR Face poate fi descărcată din magazinul QTS App Center. Planul de bază al aplicației le permite utilizatorilor să creeze un flux analitic sau să cumpere un plan licențiat pentru a extinde sarcinile de analiză și pentru a adăuga profiluri de recunoaștere facială. Potrivit producătorului, un profil suportă până la 10 imagini ale aceluiași individ.

To Top