Stiri

QuickScan îți face o analiză gratuită a PC-ului

quickscan

Calculatoarele din România sunt pe locul trei într-un top care analizează țările cu cele mai multe sisteme infectate. Astfel, 13,2% din cei peste 77.500 de utilizatori care și-au verificat sistemele de calcul folosind QuickScan au primit verdictul ’’infectat’’, procentul fiind depășit doar de țări precum Thailanda sau India.

Raportul a fost realizat luând în calcul top 10 al țărilor în care au fost realizate cele mai multe scanări folosind aplicația Bitdefender.
Cele mai puține sisteme infectate au fost identificate în Germania, 4,7% din sistemele scanate și în Marea Britanie, 6,5% calculatoare infectate din total verificate.

La nivel global serviciul QuickScan a fost rulat pe 1,3 milioane de calculatoare, iar 11,5% dintre acestea au fost identificate ca având viruși.
Cei mai răspândiți viruși sunt Troian.Sirefef, Variant.Kazi și Variant.Graftor. Troian.Sirefef este un virus foarte abil, ce conține multiple componente care permit proprietarilor să lanseze o gamă largă de atacuri, de la instalarea de soft antivirus fals pe PC-urile infectate până la generarea de venituri din click-uri pe reclame.

Soluția antivirus de scanare în cloud QuickScan detectează infecțiile active în mai puțin de 60 de secunde și este parte integranta a tuturor soluțiilor de securitate Bitdefender. QuickScan este în același timp disponibil și ca instrument independent care poate fi rulat gratuit de la: http://quickscan.bitdefender.com/ro/.

quickscan

To Top