Stiri

Realitatea mixtă – o formă mai avansată de realitate virtuală

Intel Project Alloy
Intel Project Alloy

Brian Krzanich, Chief Executive Officer al Intel, a ținut un discurs la Intel Developer Forum din San Francisco, marți, 16 august 2016. O parte a acestuia a fost dedicată realității virtuale.

În ultimii ani, realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (AR) au devenit fenomene de masă. Totuși, cu majoritatea tehnologiilor VR și AR disponibile în prezent, este dificil de contopit lumea fizică, mișcarea reală și mediul înconjurător cu obiecte, medii și acțiuni virtuale. Dacă ne gândim bine, realitatea virtuală actuală nu este chiar atât de virtuală. De multe ori este nevoie de un set complex de console, senzori multipli, camere și controlere.

Realitatea mixtă – o formă mai avansată de realitate virtuală

Fă cunoștință cu realitatea mixtă (merged reality) – o nouă cale de a experimenta interacțiuni sau medii fizice și virtuale utilizând o suită de tehnologii de detectare și digitalizare de ultimă generație.

Realitatea mixtă oferă experiențe din lumea virtuală într-un mod mai dinamic și mai natural ca până acum și face posibile experiențe până acum imposibile în lumea reală.

6 grade de mobilitate.

Realitatea mixtă crește foarte mult libertatea de mișcare în spațiile virtuale 3D cu conștientizare în lumea reală. Altfel spus: este vorba despre tehnologiile de detectare care asigură faptul că, în timp ce experimentezi lumea ta virtuală, nu te lovești de lucrurile din lumea reală.

Urmărirea integrată.

Realitatea mixtă reduce nevoia de seturi elaborate și costisitoare de senzori externi care traduc mediile reale în reprezentări digitale. Ea face acest lucru prin atașarea de tehnologii de detectare, cum ar fi camerele Intel RealSense, la căști și alte dispozitive inteligente și conectate. Rezultatul va fi chiar mai multă răspândire, disponibilitate și portabilitate a experiențelor VR și AR.

Interacțiune mai naturală.

Realitatea mixtă este despre modalități mai naturale de interacțiune cu și de manipulare a mediilor virtuale – prin eliberarea de controleri și nunchucks ale sistemelor VR actuale prin cufundarea mâinilor – mâinile din viața reală – în experiențe simulate grație noilor tehnologii de detectare disponibile.

Fără cabluri.

Realitatea mixtă „taie cablurile VR”, permițându-ți să mergi nelegat de console și controlere. Desigur, jucătorii high-end care apreciază latența scăzută a sistemelor cu cabluri vor continua să se bucure de aceste sisteme, iar acestea vor continua să avanseze și să se îmbunătățească. Dar pentru restul dintre noi, avem acum posibilitatea de a experimenta lumile noastre virtuale peste spații mai mari, fără cabluri. Gata cu limitarea experienței tale VR deoarece ai ajuns la capătul cablului.

Conținut digitalizat din lumea reală.

Realitatea mixtă merge dincolo de conținutul generat de computer. Este vorba despre a aduce lumea fizică reală în lumea digitală în timp real și despre a o reimagina cu ajutorul puterii de calcul. Mai degrabă decât un singur punct de vedere, tehnologii Intel precum Replay de 360 ​​de grade utilizează video codificat și algoritmi avansați captați dintr-o serie de camere pentru a digitaliza câmpuri de joc și locuri întregi – din orice poziție, din orice punct de vedere și cu o capacitate îmbunătățită de interacțiune. Acesta este un lucru revoluționar pentru realitatea virtuală și cea augmentată. Tu alegi experiența și vei putea naviga conținutul din lumea reală în noi moduri.

Pentru a oferi în prezent experiențe cu adevărat captivante, dezvoltatorii, makerii și inventatorii au nevoie de aceste tehnologii mai avansate, hardware și software, ale realității mixte. De aceea, Intel colaborează cu alte companii pentru a dezvolta tehnologii, cum ar fi Intel RealSense, Replay, iar primul proiect este Project Alloy Head-Mounted Device (HMD). De ce ai alege să îți limitezi realitatea – când noua realitate este că poți avea totul? Cu o mobilitate sporită, urmărire integrată și capabilități extrem de sensibile la mișcarea umană, realitatea mixtă va avea un impact profund asupra modul în care lucrăm, ne distrăm și comunicăm.

Intel Project Alloy

Intel Project Alloy

To Top