Review

REVIEW: Căștile de gaming ASUS TUF Gaming H5 7.1

ASUS TUF Gaming H5
ASUS TUF Gaming H5

Căștile TUF Gaming H5 7.1 fac parte dintr-o nouă serie de periferice ASUS ce beneficiază de o construcție calitativă, vizibilă de la primul contact. La exterior vom observa brațele mari, reglabile, cupele generoase și pielea proteică, foarte fină la atingere. Cablul este țesut fiind mai bine protejat împotriva accidentelor inevitabile.

ASUS a montat controlul pentru volum pe fir împreună cu un buton fizic care închide microfonul. Acesta din urmă este detașabil și poate fi scos din mufa sa atunci când nu este folosit.

Specificațiile hardware mai includ difuzoare mari de 50mm cu magneți din neodim, cablu țesut cu lungimea de 1,2 metri, conector de 3.5mm și controlul pentru volum.

Specificații ASUS TUF Gaming H5

  • Conector 3.5 mm mixt Audio/mic
  • Platforme PC, MAC, dispozitive mobile, PlayStation 4, Xbox One,
  • Diametru difuzor 50 mm
  • Material difuzor Magnet Neodim
  • Impedanță 32 Ohm
  • Răspuns în Frecvenţă (căşti) 20 ~ 20000 Hz
  • Microfon Unidirecţional cu braţ 100 ~ 10000 Hz
  • Sensibilitate microfon : -40 dB
  • Lungimea cablului 1.2 m
  • Cablu splitter Audio/mic
  • Microfon detaşabil

Au avut plăcerea de a utiliza timp de mai bine de o lună de zile căștile ASUS TUF Gaming H5 și am putut să tragem câteva concluzii.

ASUS TUF Gaming H5

ASUS TUF Gaming H5

Sursa de semnal audio contează foarte mult

Noile căști de la ASUS sunt analogice, prin urmare contează foarte mult sursa semnalului audio. Calitatea plăcii de sunet de pe calculator sau consolă este foarte importantă pentru a obține rezultate de excepție. Pentru a vedea adevăratele posibilități ale căștilor ASUS TUF Gaming H5 va trebui să le conectăm către o sursă audio dedicată, cum ar fi un amplituner ce rulează fișiere audio în format FLAC (Free Lossless Audio Codec). În acest fel ne asigurăm că muzica este redată la adevărata sa amploare și nu există alterări generate de comprimarea digitală, de calitatea precară a DAC-urilor sau de interferențele unui amplificator necorespunzător.

ASUS TUF Gaming H5

ASUS TUF Gaming H5

Flexibilitatea e esențială

ASUS TUF Gaming H5 primește semnal audio prin intermediul unui conector clasic de 3.5mm. Drept urmare aveți o mai mare flexibilitatea în modul de utilizare al căștilor. Puteți folosi căștile cu orice sursă de semnal audio analogic indiferent dacă este PC, Mac, PS4, Xbox One sau un telefon mobil cu mufă de 3.5mm.

Aceste surse de sunet au puteri și convertoare audio de la digital la analog diferite. Sunetul în căști nu se va auzi la fel pe orice sursă, de aceea calitatea plăcii de sunet este esențială, la fel și puterea acesteia.

Dacă hardware-ul poate fi ales, nu același lucru se poate capacitatea urechii umane de a percepe sunetele înalte. Pe măsură ce îmbătrânim nu mai avem posibilitatea de a auzi sunete la frecvențe înalte (acel țiuit deranjant pentru unii) iar majoritatea căștilor excelează tocmai în această zonă de frecvențe datorită difuzoarelor interne de mini dimensiuni.

ASUS TUF Gaming H5 redă atât sunetele înalte, cât și sunete mai joase grație unor difuzoare interne cu diagonala de 50mm. Acestea sunt destul de puternice, iar atunci când veți da volumul la maxim veți simți nevoia să-l reglați la un nivel acceptabil. Puterea căștilor este mai bine simțită datorită spumei sintetice destul de groase, ce este învelită într-o piele proteică foarte fină. Spuma aceasta izolează foarte bine cupa, zgomotele din exterior fiind greu de perceput.

ASUS TUF Gaming H5

ASUS TUF Gaming H5

Confortul e de apreciat

Deși sunt din comercializate sub marca TUF, recunoscută pentru durabilitate, vă garantăm că acest material fin este foarte plăcut la atingere și nu lasă impresia că ar putea rezista la evenimente nedorite. Căștile sunt construite dintr-un plastic destul de solid și rezistent, însă nu au nici de departe durabilitatea produselor militare, ci doar o construcție ceva mai solidă comparativ cu modelele ieftine.

Sunet de calitate

Atunci când sunt conectate la o sursă audio de calitate, căștile ASUS TUF Gaming H5 7.1 sunt o încântare. Sunetul se aude clar, are amplitudine, spațialitate, iar zgomotul din exterior nu afectează calitatea audiției. Buna antifonare pe care o oferă casca și pernuța din spumă se poate observa atunci când oprim sunetul din cască și ne află într-un mediu cu zgomot deranjant.

Spațialitatea sunetului este creată de software și poate fi sesizată într-un mod plăcut dacă aveți o melodie ce valorifică aceste posibilități. Dacă aveți o pereche de căști, vă recomandăm un scenariu de test, disponibil pe Youtube, pe care îl puteți accesa aici.

ASUS TUF Gaming H5

ASUS TUF Gaming H5

Preț și disponibilitate

Căștile ASUS TUF Gaming H5 7.1 pot fi cumpărate din magazinele online specializate la prețuri cuprinse între 410 și 500 de lei. Nu este exclus să beneficiați de oferte mai bune în perioada promoțiilor.

VEZI PREȚUL ONLINE

Galerie Foto ASUS TUF Gaming H5 7.1

To Top