Review

REVIEW: ASUS ZenFone 6, un telefon ce urmărește utilizatorii smart

ZenFone 6 Best Choice
ZenFone 6 Best Choice

ASUS ZenFone 6 ZS630KL este un telefon ce se deosebește de restul plutonului printr-o serie de caracteristici ce-i aparțin în mod exclusiv. Intenția ASUS a fost de la bun început de a crea un model cu ecran din margine în margine, fără inserția unei camere foto frontale, care valorifică întreaga suprafață disponibilă. Trucul a constat într-un modul motorizat ce întoarce camera foto principală – Flip Camera. În acest fel, fotografia de tip selfie a câștigat enorm la capitolul calitate, iar experiența vizuală a utilizatorului a crescut simțitor.

Principalele specificații ale lui ASUS ZenFone 6 ZS630KL

  • Platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 855 tactată cu grafică Adreno 640
  • Ecran IPS 6.4“ FHD+ (2340×1080), NanoEdge, raport ecran/corp de 92%, format 19.5:9
  • Cameră foto principală SONY IMX586 48MP, Tehnologie Quad Bayer Technology, F1.79, 0.8µm/1.6µm
  • Memorie RAM LPDDR4X 8GB / Memorie flash UFS 2.1 256GB
ZenFone 6 review

ZenFone 6 review

Designul lui ASUS ZenFone 6 ZS630KL

La exterior, ecranul IPS de 6,4 inci în format lat 19.5:9 se prezintă excelent creând imagini vii plăcute ochiului. Partea inferioară păstrează grilele mari pentru difuzor și conectorul USB Tip C, alături de conectorul audio de 3,5mm, ce ne oferă mai multă flexibilitate în alegerea căștilor. Pe laterala dreaptă, pe lângă butoanele de volum și butonul on/of, pe care le regăsim și pe seria Zenfone 5 (vezi review), mai apare un al patrulea buton ce poate fi configurat diferit. În mod uzual el deschide browserul pentru a căuta rapid informații pe Internet.

ZenFone 6 review

ZenFone 6 review

Atunci când avem deschisă aplicația pentru camera foto, acesta devine un buton fizic pentru realizarea de fotografii. Amplasarea sa este de așa natură încât să fie ușor accesibil cu degetul arătător. Pe partea stângă avem sertarul cu trei sloturi pentru cartelele SIM și cardul microSD. Acesta va fi acoperit complet atunci când veți monta husa transparentă livrată gratuit odată cu telefonul. Partea superioară este atipică fiind marcată de balamaua modului foto rotativ. În spate, utilizatorul va observa senzorul pentru amprente, montat pe axul central, spre zona superioară și configurația modului foto format din două camere cu unghi diferit și blițul bicolor.

Dotările hardware ale lui ASUS ZenFone 6 ZS630KL

ASUS ZenFone 6 ZS630KL are la bază platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 855 pe 7 nanometri, cu grafică Adreno 640. Memoria RAM LPDDR4X de 8GB ne oferă acea relaxare de care avem nevoie indiferent de aplicațiile pe care le vom lansa. Datele sunt stocate în memoria internă de 256GB sau pe cardul microSD de până la 2TB. Prin urmare există suficient spațiu disponibil pentru fotografiile la rezoluție mare sau pentru eventualele filme 4K pe care le puteți face în vacanță.

Ecranul IPS are diagonala de 6,4 inci cu rezoluție 2340×1080 pixeli și se întinde din margine în margine oferind un raport ecran/corp de până la 92%. Formatul lat de 19,5:9 crește înălțimea telefonului și permite prinderea mai ușoară a corpului. Panoul acoperă în proporție de 100% spectruld e culoare DCI-P3 și 96% din spectrul NTSC. Matricea RGB cu subpixeli crește claritatea imaginilor, inclusiv caracterele de tip text fiind mai clare.

Telefonul este compatibil cu cele mai rapide rețele Wi-Fi fiind compatibil cu standardele 802.11a/b/g/n/ac cu posibilități multi input, multi output. Comunicațiile Bluetooth 5.0 cu dispozitivele periferice consumă acum mai puțină energie și sunt perfect compatibile cu tehnologiile mai vechi.

ZenFone 6 interacționează activ cu utilizatorul datorită numeroșilor senzori pe care-i integrează. Avem la dispoziție senzori pentru măsurarea accelerației, busolă electronică, senzor de proximitate, senzor de câmp magnetic, senzor de lumină ambientală, giroscop și senzor laser. Pe lângă acestea mai există senzor de amprente capacitiv ce preia amprentele imediat ce atingeți ecranul, deblocare prin recunoaștere facilă, vibrator liniar pentru un răspuns fizic ușor de sesizat.

Utilizatorul va găsi în pachet pe lângă telefonul propriu-zis un set de căști ASUS ZenEar Pro cu microfon, cablu USB Tip-C, Ac ejector (ac pentru acces la suport cartelă SIM), adaptor alimentare USB (18W), documentatie (ghid utilizare, carte garanție) și o carcasă transparentă.

ZenFone 6 review

ZenFone 6 review

ZenFone 6 este un telefon cu o autonomie ce poate acoperi până la două zile dacă nu sunt rulate aplicații cu un consum intens de energie, cum ar fi jocurile. Bateria litiu-ion are o putere de 5000mAh, iar telefonul suportă Quick Charge 4.0 în cutie fiind inclus un încărcător cu puterea de 18W. De asemenea, acesta suportă încărcare reversibilă (USB-C la USB-C), comportându-se ca o baterie externă pentru alte dispozitive mobile. Este recomandat să folosiți încărcătorul original pentru o încărcare mai rapidă și sigură a bateriei.

Performanțele lui ASUS ZenFone 6 ZS630KL

ASUS ZenFone 6 ZS630KL obține rezultate remarcabile în majoritatea benchmark-urilor și se comportă impecabil în orice aplicație. Interfața se mișcă fluid, setările sunt exact acolo unde trebuie să fie, iar meniurile rapide sunt foarte practice. Pe lângă funcțiile devenite clasice, pe care le-am întâlnit și la celelalte modele ZenFone, cum ar fi înregistrarea apelurilor telefonice, am întâlnit și posibilitatea de a înregistra într-un clip video acțiunea de pe ecran, inclusiv modul în care accesăm meniurile.

ASUS ZenFone 6 ZS630KL – Rezultate în benchmark-uri

Camerele video de pe ASUS ZenFone 6 ZS630KL

ASUS ZenFone 6 ZS630KL este echipat cu un modul rotativ ce încorporează două camere video și blițul LED bicolor. Camera principală are la bază un senzor Sony IMX586 cu rezoluția de 48 de megapixeli. Acesta este unul dintre cele mai buni senzori foto pentru telefoanele mobile, pe care îl găsim acum pe ZenFone 6, precum și pe alte telefoane de top. A doua cameră foto are un unghi larg de 125 de grade pentru a cuprinde mai bine grupurile de oameni. Senzorul are o rezoluție de 13 megapixeli și corectează distorsiunile în timp real. Focalizarea camerei principale se face prin detecția de fază și prin laser.

ZenFone 6 - spate

ZenFone 6 review

Specialiștii de la DxoMark acordă un scor de 104 puncte pentru camera foto principală, telefonul poziționându-se în top 10 cele mai bune modele după camera foto.
Modulul rotativ este pus în mișcare de un motoraș pas cu pas, ce mișcă camera cu finețe. Mișcarea automată a modului a permis realizarea mai ușoară a fotografiilor panoramice, acestea fiind făcute în mod automat, utilizatorul având doar rolul de a menține telefonul nemișcat.

Riscul de a rupe modulul foto în timp ce este utilizat este redus de măsurile de siguranță implementate de ASUS. Camera se pliază foarte rapid dacă telefonul este scăpat din mână. În timpul în care am folosit telefonul și am testat această funcție am remarcat că plierea camerei se face în aproximativ 0,5 metri din momentul în care telefonul este liber în câmpul gravitațional.

CONCLUZII: BEST CHOICE

ASUS ZenFone 6 ZS630KL este un telefon ireproșabil din punct de vedere al performanțelor și a modului de utilizare. Telefonul poate fi comparat cu modelele high-end dintr-o zonă de preț inaccesibilă multor utilizatori. ZenFone 6 schimbă această situație și aduce platforma Qualcomm Snapdragon 855 în zona mainstream. Camera Flip ne-a scutit de un breton deasupra ecranului și ne-a încântat prin funcționalitatea ei. Recomandăm ZenFone 6 ZS630KL ca BEST CHOICE.

+ PRO:

  • Platformă puternică și echilibrată
  • Performanțe de vârf, inclusiv foto, la preț bun
  • Absența bretonului de pe ecran

– CONS:

  • Carcasa reține amprente
  • Lipsa WiFi 6 suportat de chipset
  • Absența de pe piață

Evaluarea PCNEWS

Performanta - 9.5
Design - 9
Conectivitate - 9
Pret - 10

9.4

Best Choice

ZenFone 6 ZS630KL este un telefon ireproșabil din punct de vedere al performanțelor și a modului de utilizare. Telefonul poate fi comparat cu modelele high-end dintr-o zonă de preț inaccesibilă multor utilizatori.

Evaluarea cititorilor: 5 ( 2 voturi)

Galerie Foto – ASUS ZenFone 6 ZS630KL

To Top