Review

REVIEW: Căștile de gaming ROG Fusion II 500 ridică sunetul la rang de artă

Preview Căști ROG Fusion II 500 Virtual 7.1 RGB
(CREDIT: PCNEWS.RO)

Nu am întâlnit până acum un dispozitiv audio de la ASUS care să nu-mi placă. Cum toate laptopurile lor sună bine, era de presupus că și căștile se vor dovedi la fel de bune și până acum asta s-a confirmat cu o precizie matematică, la fiecare lansare. Așadar, nici ROG Fusion II 500 nu face excepție de la regulă. Sunt o pereche de căști de gaming RGB excelente, fiind dotate cu un DAC Quad ESS 9280 de înaltă rezoluție, bass profund și sunet surround virtual 7.1 imersiv, microfoane AI Beamforming cu AI Noise Cancelation, control al volumului Game Chat, precum și compatibilitate cu PC-uri, PlayStation 5, Nintendo Switch și Xbox.

Preview Căști ROG Fusion II 500 Virtual 7.1 RGB (Foto: PCNEWS.RO)

Sunet imersiv de o claritate deosebită

Una dintre cele mai bune idei ale designerilor ASUS  care au lucrat la căștile de gaming ROG Fusion II 500 a fost păstrarea designului emblematic al cupei pentru urechi din seria ROG Strix Fusion, care a fost îmbunătățit cu un sunet surround virtual 7.1, DAC Quad ESS 9280 de înaltă rezoluție și cu drivere ASUS Essence de 50 mm pentru a oferi un sunet imersiv și realist, cu bass puternic. Fusion II 500 ridică etalonul la un nivel superior cu DAC-ul Quad ESS 928, care oferă procesare audio fără pierderi. Fiecare DAC își dedică puterea de procesare unui subansamblu al gamei de frecvențe audibile – de la cele joase, medii, înalte până la cele ultra-înalte – rezultând un sunet clar și limpede.

ROG Fusion II 500 sunt concepute pentru jocurile RPG și FPS. Căștile ajung la un raport sunet-zgomot (SNR) fără precedent de 130 dB – o specificație de neatins de căștile cu un singur DAC. În plus, driverele lor exclusive ASUS Essence de 50 mm și camerele lor etanșe oferă un bass profund și puternic, astfel încât să poți localiza cu precizie originea focurilor de armă sau a exploziilor de pe câmpul de luptă și să experimentezi o imersiune maximă în jocuri.

Preview Căști ROG Fusion II 500 Virtual 7.1 RGB (Foto: PCNEWS.RO)

Sistemul avansat de sunet surround virtual 7.1 optimizează coloana sonoră a jocurilor, pentru a oferi un sunet pozițional realist. Fusion II 500 include, de asemenea, tehnologia exclusivă ROG Hyper-Grounding, pentru un sunet pur și realist.

Fusion II 500 nu se bazează pe un microfon cu braț. În schimb, utilizează microfoane AI Beamforming ascunse, pentru a oferi o comunicare vocală de înaltă calitate, confortabilă și elegantă.

Preview Căști ROG Fusion II 500 Virtual 7.1 RGB (Foto: PCNEWS.RO)

Microfoanele certificate Discord și TeamSpeak creează o zonă acustică care se concentrează pe regiunea gurii, filtrând în același timp zgomotul de fond care distrage atenția din alte direcții, pentru a asigura o preluare clară a vocii.

Funcția integrată AI Noise Cancelation reduce cu până la 95% peste 500 de milioane de tipuri de zgomote de fond, cum ar fi discuțiile, zgomotele de la tastatură și click-urile de mouse.

Confortul are prioritate

Căștile ROG Fusion II 500 au fost proiectate pentru gamerii care petrec nenumărate ore în sesiunile maraton de jocuri. Pentru aceștia, forma cupei și calitatea pernițelor sunt cruciale, așa că designerii s-au asigurat că nimic nu va apăsa neplăcut urechea. De altfel există foarte puține puncte de contact cu urechea propriu-zisă și dacă vei regla fin poziția căștilor pe urechi, poți ajunge să nu simți deloc vreun contact cu urechea.

Preview Căști ROG Fusion II 500 Virtual 7.1 RGB (Foto: PCNEWS.RO)

La o greutate de doar 310 grame, căștile dispun de cupe ergonomice, care se potrivesc îndeaproape cu unghiul natural al urechilor tale. De asemenea, includ două tipuri de pernuțe pentru urechi, pentru senzații diferite. Astfel, pernuțele ROG Hybrid din țesătură de tip plasă groasă și respirabilă, au un contur perfect profilat pe forma urechii și asigură sesiuni maraton de gaming confortabile. Izolarea este suficientă, dar vei putea auzi zgomote din ambient, iar dacă este cald, cum se întâmplă de regulă în jurul unui calculator cu care te joci ore în șir, transpirația nu va fi o problemă prea mare.

Pe de altă parte, pernuțele ROG din piele proteică sunt subțiri și moi, fiind realizate din piele 100% proteică, asigurând o izolare excelentă față de zgomotele din exterior și un confort imbatabil. Dar, ca în cazul tuturor căștilor cu cupe din piele, transpirația după ore de joc va fi inevitabilă.

Preview Căști ROG Fusion II 500 Virtual 7.1 RGB (Foto: PCNEWS.RO)

Singurul element care poate deveni deranjant este cablul USB sau cel audio care vin la pachet cu căștile, dar simpla aruncare a lui peste cap poate rezolva orice inconvenient.

Dacă le vei folosi cu cablul USB, vei vedea că în setările de sunet ale Windows apar două intrări: una Headset ca la orice căști și alta Chat channel între care poți comuta în funcție de scenariul de utilizare curent. Și asta pentru că, exclusiv pe PC, controlul volumului Game Chat îți permite să prioritizezi și să reglezi volumul audio în joc și al conversațiilor vocale cu coechipierii (dar trebuie să le conectezi prin cablul USB).

Preview Căști ROG Fusion II 500 Virtual 7.1 RGB (Foto: PCNEWS.RO)

Iluminarea prin Armoury Crate

Iluminarea ASUS Aura RGB îți permite să-ți etalezi stilul cu opțiuni de personalizare care includ peste 16,8 milioane de combinații de culori și șase efecte de iluminare presetate prin intermediul Armoury Crate. Dar toate astea nu sunt pentru tine, ci pentru oricine te privește din spate atunci când ești cu fața la monitor.

Preview Căști ROG Fusion II 500 Virtual 7.1 RGB (Foto: PCNEWS.RO)

Avantajul tău este că nimic nu-ți va distrage atenția, ca în cazul altor căști unde LED-urile care pâlpâie pot fi văzute vag, la extremitatea câmpului tău vizual. La ROG Fusion II 500, totul se petrece în spatele tău, dar arată chiar foarte cool.

Compatibilitate cu consolele de jocuri

Un jack de 3,5 mm, la care se adaugă conectivitatea USB-C și USB-A (pentru care este necesară utilizarea adaptorului USB-C la USB-A inclus în pachet) asigură compatibilitatea deplină cu PC-uri, Mac-uri, PlayStation 4 și 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox seria X|S și dispozitive mobile. Noi am folosit mai mult conexiunea prin cablu USB, dar și cea prin jack audio clasic oferă un sunet la fel de satisfăcător, dar nu adaugă nicio intrare separată în setările de sunet ale Windows ci folosește aceeași setare pe care o folosești pentru boxele sistemului, ceea ce asigură o tranziție comodă la conectarea cablului căștilor.

Concluzie

ROG Fusion II 500 sunt excelente dacă nevoile tale audio sunt centrate în jurul PC-ului sau laptopului. Dar și în cazul telefonului, lipsa conectivității wireless aproape ca nu se va face simțită, chiar dacă multe dintre dispozitivele mobile moderne urmează trendul nefericit al renunțării la jack-ul audio clasic. Dar cablul USB-C al căștilor se poate conecta fără probleme la telefon, așa că rămân la dispoziția ta suficiente scenarii de utilizare posibile pentru a savura liniștit ergonomia deosebită și calitatea superioară a sunetului emis de aceste căști. Audiție plăcută!

VEZI PREȚUL ONLINE

Evaluarea PC News

Conectivitate
Performanță
Calitate sunet

Best performance

Marele avantaj al căștilor conectate prin cablu este lipsa oricărui lag, care uneori se face simțit chiar și la căști wireless cu pretenții. De aceea, ROG Fusion II 500 îți vor oferi un sunet perfect sincronizat cu imaginea și de o calitate sensibil peste medie, indiferent că le folosești cu un calculator sau cu un dispozitiv mobil dotat cu un port USB-C. Or să-ți placă!

Evaluarea cititorilor: 5 ( 2 voturi)
To Top