Stiri

Robochallenge în Politehnică

Robochallenge

Pasionații de robotică sunt invitați miercuri, 24 Aprilie 2013, începând cu ora 14, în Aula Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii si Tehnologia Informatiei pentru o competiție ce implică muncă dar și multă imaginație. Roboții construiți de studenți se vor lupta într-o competiție dură ce le pune la încercare servo-motoarele și microcontrolere.

Concursul constă în construirea unor roboţi autonomi, capabili să se confrunte cu ceilalţi roboţi în cadrul celor 6 mari probe, fiecare echipă având posibilitatea de a alege să participe la una sau mai multe dintre probele gândite de organizatori: Robo-Sumo, Mini-Sumo, Micro-Sumo, Robo-Football, Line Follower şi Line Follower Enhanced. Concursul vine ca o completare la partea teoretică ce se învaţă în cadrul facultăţii şi reprezintă o modalitate prin care studenţii pot face ceva plăcut şi util, dar în acelaşi timp folosindu-se şi de cunoştinţele teoretice.

Premiile vor fi pe măsura eforturilor depuse, acestea fiind asigurate de sponsorii evenimentului: Microchip, Infineon, Freescale, LaserMaxx, Timbark, Atelier 13 și Hollywood Multiplex. Pe lângă premiile substanţiale, echipele clasate pe primele locuri vor avea şansa de a participa la etapa următoare a concursului, etapa naţională, programată în luna noiembie, anul curent.

Robochallenge

To Top