Stiri

Românii descoperă plata online

Românii descoperă comoditatea tranzacțiilor online și preferă să folosească tot mai des acest mijloc de plată. Plățile prin furnizorul de solutii pentru comert electronic PayU ating valori tot mai mari.

“In 2012, cea mai mare tranzactie procesata de PayU Romania a fost de 8.400 euro pentru un pachet turistic iar in 2011, valoarea a fost de peste 9.000 euro, tot pentru un pachet turistic. Situatia s-a schimbat insa in 2013, cand am inregistrat tranzactii de peste 30.000 euro fiecare, efectuate de persoane fizice pentru plata unor taxe pentru servicii de educatie”, a declarat Daniel Nicolescu, Country Manager interimar al PayURomania în cadrul PayU Goup.

Comerțul electronic cu plata online prin Romcard a avut o valoare anul trecut de circa 220 de milioane de euro, in crestere cu 38% fata de 2011. De asemenea, au fost inregistrate 4,1 milioane de tranzacții, mai mult cu 51% comparativ cu anul anterior.

“Conform tendintelor pe care le vedem si in piata si in sistemul PayU, ne asteptam ca piata tranzactiilor online sa isi pastreze un ritm de crestere de cel putin 30%. Conform estimarilor noastre, volumul platilor online va ajunge in 2013 la aproximativ 290 milioane euro. Desi nu se stie exact care este ponderea platii online in totalul pietei de comert electronic, estimarile noastre vizeaza un procent situat intre 20% si 25%. Ceea ce ar plasa intreaga piata la o valoare de aproximativ 1,2-1,45 miliarde euro”, a adaugat Nicolescu.

VISA_Samsung_NFC_Launch

To Top