Stiri

Romtelecom a încasat o amendă de la ANCOM

Ericsson rbs 6000
Ericsson rbs 6000

Romtelecom, compania care a monopolizat o bună perioadă piața românească obținând venituri nemeritate, a încasat o amendă în sumă de 200.000 lei de la ANCOM.

Romtelecom nu a respectat în totalitate obligaţiile prevăzute în licenţa de comunicaţii mobile pentru benzile de frecvenţe 410-415/420-425 MHz. Conform obligaţiilor asumate de operator, până la încheierea primei faze acesta ar fi trebuit să instaleze şi să opereze 1.242 de staţii de bază, însă în urma controalelor ANCOM s-a constatat că doar 788 dintre acestea sunt instalate.

ANCOM trebuie să se asigure că spectrul de frecvenţe radio, o resursă limitată a statului român, este utilizat cu maximă eficienţă. Licenţele de utilizare a frecvenţelor radio se acordă în anumite condiţii tocmai pentru ca atât operatorii, cât şi utilizatorii să obţină maximum de beneficii prin exploatarea acestora. De aceea, monitorizarea modului în care operatorul remediază neregulile constatate şi modul în care îşi respectă restul obligaţiilor asumate va rămâne o prioritate a Autorităţii şi în perioada următoare”, a declarat Cristin Popa, Directorul Direcţiei Executive Monitorizare şi Control din cadrul ANCOM.

Ericsson rbs 6000

To Top