Stiri

Samsung a lansat platforma ARTIK pentru accelerarea dezvoltării Internet of Things

Samsung ARTIK
Samsung ARTIK

Samsung a lansat platforma Samsung ARTIK pentru a facilita o dezvoltare mai rapidă și simplă a aplicațiilor de business, industriale și pentru consumatori pentru Internet of Things (IoT). ARTIK este o platformă open source ce include module integrate de ultimă generație, gata de producție, software avansat, plăci de dezvoltare, drivere, instrumente, funcții de securitate și conectivitate cloud menite să accelereze dezvoltarea unei generații de dispozitive, soluții și servicii IoT mai bune și mai smart.

Toate produsele, aplicațiile și serviciile familiei ARTIK sunt echipate cu tehnologie hardware unică de securitate, memorie integrată și putere de procesare superioară. Securitatea este un element cheie al software-ului avansat integrat în platformă, alături de capacitatea de conectare la internet pentru servicii îmbunătățite și de analiză a datelor bazate pe cloud. Fiind o platformă open source, Samsung ARTIK poate fi personalizată cu ușurință pentru o implementare mai rapidă a dispozitivelor IoT și a serviciilor care pot fi oferite odată cu acestea.
Platforma Samsung ARTIK poate fi configurată pentru a se potrivi cerințelor specifice unor game variate de dispozitive de la accesorii smart portabile și dispozitive de automatizare a caselor, până la iluminare smart și aplicații industriale. Din gama ARTIK fac parte următoarele produse și servicii:
– ARTIK 1, cel mai mic modul IoT disponibil în industrie, în momentul de față, are o mărime de 12mm pe 12mm și integrează conectivitatea Bluetooth / BLE și un senzor pe 9 axe cu cele mai bune capacități de computing și consum de energie din clasa lor. Este dezvoltat specific pentru aplicații IoT cu consum de energie redus.
– ARTIK 5 este ideal pentru routere, drone și accesorii smart, fiind accesibile din punct de vedere al mărimii, puterii și al prețului. Dispozitivul integrează un procesor dual-core de 1GHz și o memorie DRAM şi memorie flash.
– ARTIK 10 oferă capacități avansate și performanță pentru IoT datorită unui procesor octa-core, tehnologie video decoding/encoding full 1080p, 5.1 audio și 2GB DRAM cu 16GB memorie flash. Samsung ARTIK 10 dispunde de conexiuni Wi-Fi, Bluetooth / BLE și conectivitate ZigBee și este ideal pentru serverele de acasă, aplicații media și în setări industriale.

Samsung ARTIK

Samsung ARTIK

To Top