Stiri

Samsung anunță Samsung Pay, un seviciu de plăți mobile

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Samsung a anunțat un nou serviciu de plăți mobile, Samsung Pay, care inaugurează o nouă eră a plăților mobile și a comerțului electronic, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a face plăți sigure către comercianți. Portofelele electronice au fost foarte puțin utilizate până acum, comercianții folosind în continuare terminalele de plată convenționale. Cu Samsung Pay, utilizatorii își pot folosi dispozitivele mobile pentru a efectua plăți la terminalele existente. Pentru a face posibil acest lucru, Samsung folosește atât tehnologia Near Field Communication (NFC), cât și Magnetic Secure Transmission (MST), o nouă tehnologie proprie, astfel că plățile mobile sunt mai accesibile ca niciodată, atât pentru comercianți, cât și pentru utilizatori.

Pentru a oferi cea mai bună soluție de plăți mobile, Samsung a încheiat parteneriate cu principalele rețele de plată, precum MasterCard sau Visa. În plus, Samsung face eforturi pentru extinderea ecosistemului de parteneriate pentru Samsung Pay cu parteneri la nivel mondial, inclusiv cu American Express, Bank of America, Citi, JPMorgan Chase și U.S. Bank, pentru a le oferi utilizatorilor mai multă flexibilitate, acces facil, precum și nenumărate opțiuni pentru o experiență de plată sigură și ușoară.

„Samsung Pay va reinventa modul în care oamenii achiziționează bunuri și servicii și va transforma felul în care aceștia își vor folosi smartphone-urile,” a declarat JK Shin, CEO Samsung Mobile. „Procesul de plată simplu și sigur, precum și rețeaua noastră solidă de parteneri fac din Samsung Pay un serviciu care va aduce valoare utilizatorilor și partenerilor din ecosistem.”

„Comerțul mobil a devenit și mai interesant,” a spus Jim McCarthy, Executive Vice President Visa Inc. „Expertiza Visa în tehnologia plăților și statutul de lider în crearea de experiențe inovatoare pe care îl are Samsung, le oferă instituțiilor financiare mai multe opțiuni pentru ca acestea, la rândul lor, să le poată oferi clienților posibilitatea de a face plăți mobile.”

„Suntem hotărâți să simplificăm tranzacțiile pentru a-i ajuta pe utilizatori si a le ușura viața,” a declarat Brian Moyhan, CEO Bank of America. „Samsung Pay este un pas important în această direcție pentru toți cei 17 milioane de utilizatori mobili.”
Arie mare de acoperire
Samsung Pay are potențialul de a fi acceptat în peste 30 de milioane de puncte comerciale din întreaga lume, devenind singura soluție de plăți mobile aproape universală. Samsung beneficiază de această capacitate datorită implementării tehnologiei inovatoare Magnetic Secure Transmission (MST). Utilizatorii pot folosi Samsung Pay în punctele de vânzare indiferent dacă terminalele funcționează prin NFC sau prin bandă magnetică, precum majoritatea terminalelor existente.

În plus, tehnologia MST permite ca Samsung Pay să suporte carduri de credit private label (PLCC), datorită cooperării cu parteneri cheie, printre care și Synchrony Financial și First Data Corporation. Parteneriatele cu comercianți, bănci și principalele rețele de plăți le oferă utilizatorilor posibilitatea de a folosi o gamă largă de carduri bancare și face din Samsung Pay o soluție universală de plăți mobile.

„Este o veste extraordinară pentru utilizatorii care își pot accesa cardurile și pot efectua plăți prin Samsung Pay, dar și pentru retailerii care nu vor fi nevoiți să își schimbe terminalele de plată din punctele comerciale. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Samsung și partenerii săi pentru a oferi soluții sigure de plăți mobile pentru cele peste 60 de milioane de conturi active din cadrul instituției noastre,” a declarat Margaret Keane, President și CEO Synchrony Financial, cel mai mare furnizor de carduri private label din SUA.

Simplu și rapid

Prin Samsung Pay, utilizatorii vor beneficia de o aplicație simplă și ușor de utilizat, care le oferă o experiență de utilizare remarcabilă. Adăugarea unui card se face simplu, iar utilizatorul poate accesa serviciul Samsung Pay printr-o simplă glisare cu degetul pe ecranul telefonului. Apoi, va putea alege cardul de plată dorit și se poate autentifica prin senzorul de amprentă. Atingerea telefonului de terminalul POS asigură o plată ușoară, sigură și rapidă.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Siguranță și confidențialitate

Samsung va asigura siguranța și confidențialitatea informațiilor personale ale utilizatorilor la cele mai înalte standarde din industrie. Samsung Pay nu salvează conturilor personale pe dispozitivele utilizatorilor. În plus, Samsung Pay oferă multe funcții de siguranță care îi asigură mai multă protecție decât în cazul unui card fizic. Este folosită tehnologia token – datele importante ale cardului sunt înlocuite cu un token sigur pentru prevenirea fraudelor – astfel că Samsung Pay va oferi posibilitatea de a efectua plăți mobile în siguranță, în întreaga lume.

„Ne bucurăm să colaborăm cu Samsung pentru că le oferă utilizatorilor din întreaga lume Samsung Pay, un serviciu sigur de plăți mobile,” a declarat Ed MCLaughlin, Chief Emerging Payments Officer, MasterCard. „Siguranța și utilizarea facilă pe care le putem oferi prin serviciul nostru digital schimbă rapid felul în care utilizatorii fac cumpărături. Lansarea Samsung Pay va fi un impuls pentru folosirea serviciilor de plăți mobile și va oferi mai multe experiențe digitale.”

Siguranța plăților oferită de Samsung este îmbunătățită prin platformele de securitate mobilă Samsung KNOXTM și ARM TrustZone®, care, împreună, protejează informațiile despre tranzacție de atacuri și fraude. În plus, în cazul telefoanelor pierdute, funcția Find My Mobile le permite utilizatorilor să localizeze, să blocheze și să își șteargă datele din telefon de pe alte dispozitive, astfel că serviciul Samsung Pay nu va fi compromis.

Samsung Pay va fi disponibil inițial în SUA și Coreea în această vară și se va extinde în alte regiuni, printre care Europa și China prin Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 edge.

To Top