Stiri

Expoziția Samsung Missing Masterpieces reunește opere de artă pierdute

Grădina Parsonage de la Nuenen în primăvară (1884) - Vincent van Gogh
Grădina Parsonage de la Nuenen în primăvară (1884) - Vincent van Gogh

Samsung a anunțat lansarea expoziției sale intitulată „Missing Masterpieces”, o colecție digitală a unora dintre cele mai reprezentative și fascinante opere de artă pierdute din întreaga lume. Prezentând piese de artă care nu pot fi văzute fizic în nici un alt loc, existând teama că s-au pierdut pentru totdeauna, acestea au fost reunite pentru prima dată pentru a fi admirate de oricine, oriunde s-ar afla și pentru a contribui la munca depusă pentru a le recupera.

Vedere spre Auvers-sur-Oise - Paul Cezanne

Vedere spre Auvers-sur-Oise – Paul Cezanne

Expoziția include capodopera intitulată „View Auvers-sur-Oise” de Paul Cézanne, care a dispărut în perioada festivităților de Revelion din 1999, atunci când hoții au profitat de acest moment pentru a fura pictura într-un scenariu ca de film. Urcând schele adiacente, spărgând o lucarnă prin interiorul căreia au aruncat o scară de frânghie, protejându-și calea cu o bombă de fum. La fel s-a întâmplat și în cazul operei de artă „Chloe & Emma” de Barbora Kysilkova, care a fost furată în plină zi dintr-un muzeu din Norvegia. Hoții au scos peste 200 de cuie pentru a scoate pânza, lăsând rama într-o stare imaculată.

Chloe și Emma - Barbora Kyslikova

Chloe și Emma – Barbora Kyslikova

Pe măsură ce viețile noastre se îndreaptă tot mai mult în sfera virtuală, puterea pe care tehnologia o poate avea pentru a aduce oamenii împreună nu a fost niciodată mai mare. Expoziția Missing Masterpieces expune unele dintre cele mai reprezentative picturi pierdute produse de artiști de renume mondial, precum Van Gogh, Cézanne și Monet,  și le permite tuturor să experimenteze și să învețe despre aceste frumoase opere de artă, unele fiind pierdute pentru totdeauna.

În toată Europa, pandemia a avut un impact semnificativ asupra artei și culturii în general. Milioane de euro cuantificate în opere de artă sunt furate în fiecare an, însă acum cel puțin șase piese importante de artă au dispărut fără urmă, precum „Grădina de primăvară” a lui Van Gogh, care a fost furată în ziua în care artistul ar fi împlinit 167 ani.

Pentru a-i ajuta pe cei care încearcă în mod activ să găsească aceste opere de artă pierdute cu o valoare inestimabilă, iubitorii de artă și detectivii amatori sunt invitați să împărtășească orice sfaturi, teorii sau indicii pe care le pot descoperi cu @samsungromania și folosind #MissingMasterpieces pentru a aduna toate dovezile împreună.

The Frame diferă de orice alt televizor. Prin designul său unic în formă de ramă, funcționează atât ca o platformă de artă multi-media, cât și ca un tablou de neprețuit, amestecându-se în decorul casei atunci când nu este utilizat. Din momentul în care este oprit, Modul Art se activează – transformând ecranul negru, gol, într-o galerie ce cuprinde cele mai magnifice colecții de artă din lume. Echipat cu tehnologia QLED, culorile operelor de artă originale sunt expuse la calitate high definition. Toate cele 12 opere de artă din expoziția Missing Masterpieces sunt disponibile gratuit utilizatorilor de The Frame în catalogul Magazinului de artă, iar aceste piese neprețuite pot fi vizualizate și online de către oricine, chiar aici:

Expoziția Missing Masterpieces va fi difuzată timp de trei luni (12 noiembrie – 10 februarie 2021 noiembrie 2020). Pentru a afla mai multe, accesați Magazinul de artă sau vizitați site-ul web Missing Masterpieces.

To Top