Stiri

Samsung Exynos 5 Octa

Exynos 5 Octa

Samsung a prezentat la CES 2013 noile chipset-uri Exynos 5 Octa ce vor sta la baza viitoarellor telefoane high-end construite de coreeni.
Exynos 5 Octa esteprimul chipset din lume care implementează tehnologia de procesare ARM big.LITTLE bazat pe un nucleu Cortex™-A15 CPU. Acest nou procesor devine vârful de gamă al familiei de procesoare Exynos şi urmează procesorului Exynos 5 Dual, care se află deja pe piaţă, fiind încorporat în produse precum Google Chromebook şi Nexus 10.

“Noul Exynos 5 Octa introduce un concept revoluţionar la nivelul arhitecturii de procesare, fiind dezvoltat pentru cele mai sofisticate telefoane și tablete”, a declarat Dr. Woo. “Atunci când îți dorești ca aplicațiile rulate în același timp să funcționeze ireproșabil, îți dorești, de fapt, să ai cel mai bun procesor disponibil pe piață – Exynos 5 Octa”.

Pentru a dezvolta conceptul big.LITTLE, Warren East, CEO ARM, care a urcat pe scenă alături de Dr. Woo pentru a prezenta detallii despre noua tehnologie pe bază de siliciu devenită disponibilă prin intermediul procesorului Exynos 5 Octa. Noul procesor are opt nuclee (fiind împărțit în patru nuclee puternice Cortex-A15 CPU, pentru procasarea sarcinilor de lucru solicitante, și patru nuclee suplimentare Cortex-A, pentru procesarea sarcinilor de lucru ușoare) și oferă un maximum de performanță și o eficiență energetică chiar și cu 70% mai ridicată față de cea furnizată de procesorul Exynos quad-core.

Glenn Roland, Vicepreședinte și Șef al diviziei New Platforms – OEM, EA, l-a susținut pe Dr. Woo în demonstrarea puterii de procesare a noului chipset Exynos 5 Octa prin rularea jocului Need for Speed Most Wanted, unul dintre cele mai noi jocuri de curse 3D. Asftel, s-a putut observa că noul procesor are capacitatea de a oferi o experienţă de gaming cu adevărat realistă pe această platformă interactivă de joc, datorită vitezei impresionante de procesare ce aduce răspuns în timp real la comenzi și imaginilor de o calitate nemaiîntânită, generată de performanțele aduse la nivelul graficii.

Exynos 5 Octa

To Top