Stiri

Funcții și servicii utile pe care le poți folosi cu noul Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21
(CREDIT: Samsung)

Seria de smartphone-uri Samsung Galaxy S21 este echipată cu inovații de ultimă generație, astfel încât utilizatorii să poată profita la maxim de fiecare moment și să aibă parte de o experiență mobilă completă.

În acest sens, aceștia pot accesa și o serie de funcții și servicii care le vor ușura munca, cum ar fi de exemplu: trimiterea de documente în siguranță, datorită Private Share, continuitatea între device-uri atunci când sunt folosite simultan, posibilitatea de Screen Sharing, precum și de alegere a unui fundal potrivit într-o conferință video, posibilitatea a controla dispozitivele din casă atunci când ești în mașină, posibilitatea de a găsi un obiect pierdut cu ajutorul unui Smart Tag.

Galaxy SmartTag

Pentru a identifica rapid articolele preferate, Samsung și-a extins capacitățile SmartThings Find și a introdus Galaxy SmartTags. SmartTag-urile te ajută să găsești cu ușurință cheile, portofelul sau chiar animalul de companie, pe lângă dispozitivele Galaxy. Samsung SmartTags au un buton care poate fi personalizat pentru a deveni un controler pentru dispozitivele inteligente din acasă.

Cercetările arată că petrecem, în medie, mai mult de cinci minute pe zi căutând lucruri precum chei și portofele, iar două treimi dintre ele se găsesc în apropiere. Samsung a dezvoltat Galaxy SmartTags pentru a facilita găsirea lucrurilor importante din viața voastră. SmartTag-urile au fost proiectate pentru a fi atașate sau agățate de orice obiect, cum ar fi o geantă sau chei și funcționează 300 de zile cu o baterie înlocuibilă. SmartTag-urile sunt construite pe capacitatea puternică de detectare offline a SmartThings Find.

Mulți oameni și-au găsit dispozitivele Galaxy folosind tehnologia de căutare offline a SmartThings Find. Fără setări suplimentare, SmartTag-urile trimit automat un ID privat și un semnal Bluetooth Low Energy (BLE) pentru căutare offline, după 15 minute de la deconectare de la un dispozitiv mobil înregistrat. ID-ul privat criptat este conceput să se schimbe la fiecare 15 minute, astfel încât informațiile despre locația dispozitivului să nu fie expuse. Când SmartTag trimite un semnal BLE, un dispozitiv Galaxy din apropiere va detecta semnalul și va actualiza locația SmartTag prin SmartThings Cloud.

WiFi 6E și Intelligent WiFi

Galaxy S21 Ultra este unul dintre primele smartphone-uri care suportă WiFi 6E, pentru o conectivitate mai bună și mai rapidă.

WiFi funcționează utilizând o bandă fără licență pe care oricine o poate folosi. Interferența dintre dispozitive este un factor cheie în determinarea performanței WiFi. Este posibil ca majoritatea consumatorilor să fi experimentat o conexiune lentă sau o conexiune la internet care pică frecvent, în special în locurile cu mulți oameni, cum ar fi aeroporturile, chiar dacă în aceste locuri există numeroase antene WiFi. Dacă ți se întâmplă acest lucru, degradarea experienței WiFi este provocată de interferențe.

WiFi 6E utilizează benzile de frecvență existente de 2,4 și 5GHz, precum și banda de 6GHz, care este o bandă mai nouă și mai largă, reducând interferențele. Întrucât WiFi 6E deține o bandă largă de frecvență mai mare și acceptă dispozitive cu cea mai recentă tehnologie, vei avea parte de viteze mult mai mari.

Galaxy S21 acceptă, de asemenea, WiFi inteligent îmbunătățit, oferind o experiență excelentă de utilizare a internetului într-o varietate de situații.

Cererea de servicii bazate pe rețea în timp real, cum sunt, de exemplu, apelurile video, conferințe video și jocuri cloud pe dispozitive mobile continuă să crească. WiFi-ul inteligent îmbunătățit utilizează algoritmi AI pentru a analiza și prezice datele aplicațiilor utilizate pe dispozitive și calitatea conexiunii WiFi în timp real. Calitatea WiFi este optimizată pentru performanță și pentru latențele reduse necesare pentru aplicații solicitante precum apeluri video, jocuri în cloud și streaming.

WiFi-ul inteligent îmbunătățit este disponibil pe smartphone-urile și tabletele Galaxy cu suport One UI 3.1.

Private Share

Confidențialitatea datelor a fost dintotdeauna o prioritate pentru Samsung. De aceea, au introdus noi funcții de confidențialitate pe seria Galaxy S21, cum ar fi Private Share, care îți permite să partajezi în siguranță date importante și personale.

Este important să putem partaja în siguranță conținut personal, precum fotografii de călătorie sau videoclipuri de familie, precum și documente comerciale confidențiale, de pe telefonul nostru. Cu Samsung Private Share pe Galaxy S21, poți elimina în siguranță metadatele locației din fotografii înainte de a le distribui, precum și controla cine poate accesa conținutul trimis și cât timp este disponibil.

Cum funcționează: selectezi fișierul pe care vrei să îl trimiți, apoi desemnezi destinatarul în Private Share. Private Share utilizează tehnologia de criptare bazată pe blockchain. Prin Private Share, conținutul este criptat înainte de livrare. Expeditorul poate controla accesul destinatarului prin crearea și partajarea unei chei pentru deblocarea accesului la conținut. Poți partaja imagini, videoclipuri și audio de până la 20 MB. Odată ce destinatarul primește fișierul, acesta primește o notificare prin care este anunțat că i-a fost trimis ceva prin Private Share.

Conținutul primit poate fi vizualizat numai în Private Share, deci nu poate fi salvat sau transferat extern. Poți vedea istoricul transferurilor de conținut datorită tehnologiei blockchain. Private Share înregistrează când conținutul a fost primit și vizualizat. Expeditorul poate ști, de asemenea, când destinatarul l-a primit și când l-a deschis. De asemenea, poți seta durata accesului la date; durata implicită este de două zile. Poți seta durata de acces între un minut și 180 de zile.

În orice moment, poți dezactiva accesul la conținutul partajat prin Private Share. Destinatarul va fi notificat de acest lucru. Dacă utilizezi Private Share, poți partaja în siguranță date sensibile sau importante.

Private Share este instalat automat pe dispozitive cu suport One UI 3.1. Pentru alte smartphone-uri Galaxy, aplicația Private Share poate fi descărcată din Galaxy Store.

Ecosistemul Galaxy

Samsung și-a luat angajamentul să ofere experiențe conectate între produsele sale, pentru a te ajuta să faci mai mult și pentru a-ți face viața mai ușoară.

Acum, cu Galaxy Buds Pro, poți comuta fără probleme între smartphone-ul Galaxy și tableta Galaxy. De exemplu, dacă dorești să treci de la telefon la tabletă atunci când vezi un film, poți trece cu ușurință fără a fi nevoie să schimbați manual conexiunea Bluetooth. Dacă primești un apel în timp ce urmărești YouTube pe tableta Galaxy, Galaxy Buds Pro va comuta automat pe smartphone. Vei auzi tonul de apel pe Buds Pro și poți răspunde apăsând o dată pe căști sau pe ecranul telefonului. Când închizi, conexiunea va reveni automat la tabletă, astfel încât să continui vizionarea.

Continuitatea telefon-tabletă este acceptată pe Galaxy Buds Pro asociat cu smartphone-uri și tablete Galaxy care rulează One UI 3.1 sau o versiune ulterioară. Suportul pentru caracteristicile de continuitate va fi disponibil ulterior și pe Galaxy Buds + și Galaxy Buds Live.

Telefonul și tableta trebuie să fie conectate la același cont Samsung, iar funcția „Comutare automată la alte dispozitive” trebuie să fie activată pe ambele dispozitive. Distanța recomandată între dispozitive este de 2 metri.

Continuitate în apelurile video de grup

Participarea în cadrul apelurilor video, seminariilor web sau cursurilor online pe dispozitivele mobile poate fi deranjată de comutarea continuă a camerelor. Cu ajutorul funcției de continuitate a apelurilor video de grup, utilizatorii Galaxy pot schimba cu ușurință apelul între dispozitive pentru a se bucura de avantajele ecranelor mai mari sau pentru a reveni rapid la smartphone.

În cazul în care utilizatorul dorește să treacă de la un smartphone la o tabletă pentru a vizualiza un videoclip, spre exemplu, pe un ecran mai mare, acest lucru poate fi acum posibil sub o formă mult mai eficientă cu ajutorul noii funcții Group Call Continuity disponibilă prin Google Duo. Grație parteneriatului dintre Google și Samsung, utilizatorii pot acum transfera instantaneu un apel video între smartphone-ul și tableta Galaxy conectate la același cont de Google, atingând butonul Transfer din Panoul de notificări al tabletei. De asemenea, aceștia pot transfera cu ușurință apelul înapoi pe smartphone. Acest lucru se poate face fără deschiderea aplicației Google Duo (disponibilă pe dispozitivele Galaxy – smartphone-uri și tablete – ce utilizează același cont Google, caracteristica putând fi folosită doar în apelurile de grup).

SmartThings pe Android Auto

Cu ajutorul aplicației SmartThings, care rulează pe Android Auto, utilizatorii își pot controla cu ușurință dispozitivele casnice inteligente, în timp ce se află în deplasare. Astfel, noua serie Galaxy S21 aduce odată cu sine și această nouă premieră – utilizatorii vor putea să folosească aplicația SmartThings direct pe Android Auto. Acest lucru presupune posibilitatea utilizării SmartThings într-un mod mai confortabil și sigur pe display-ul din bordul autovehiculului; verificarea și controlul eficient al dispozitivelor casnice direct din mașină, dar și accesarea notificărilor pe ecranul din bord.

Pentru a putea beneficia de acest serviciu, utilizatorii trebuie să dețină un automobil cu Android Auto integrat pentru a-l putea conecta la Galaxy S21 printr-un cablu USB sau direct prin wireless (detalii despre țările și automobilele compatibile la https://www.android.com/intl/en_us/auto). După conectarea în prealabil, Android Auto se va activa automat, iar utilizatorii vor putea vedea aplicații pe care le pot folosi pe display-ul mașinii. Printre acestea se numără și aplicația SmartThings, care îți permite să vizualizezi cinci dispozitive în secțiunea „casa mea” și un set automat conceput pentru „casa mea”.

De asemenea, utilizatorii pot observa starea curentă a produselor instalate controlând diferite acțiuni ale acestora prin SmartThings. Toate aceste acțiuni constau în: reglarea setărilor în așa fel încât toate treburile casnice să fie terminate până ce utilizatorul ajunge acasă printr-un singur clic pe butonul „Coming Home”. Spre exemplu, după apăsarea acestui buton, încălzitorul NEST pornește și încălzește casa. Un aspirator robot curăță, iar mașina de spălat începe ciclul de spălare al rufelor (trebuie activată funcția de „Smart Control” pentru a opera aparate compatibile). De asemenea, în cazul în care utilizatorii vor ca dispozitivele să funcționeze în mod simultan, aceștia pot folosi caracteristica „scenă” din SmartThings. Mai mult, în momentul în care aceștia s-au reîntors acasă, pe display-ul din bordul mașinii va apărea o notificare – „Veți rula Welcome Home?” (“Will you run Welcome Home?”), pe care dacă o accesează, luminile exterioare se aprind automat, iar ușa garajului se deschide. Astfel, utilizatorii se pot bucura de confortul unor experiențe inteligente complete prin intermediul SmartThings pe Android Auto.

Background Virtual

Mediul virtual are multe avantaje, fie că vorbim de participarea în apeluri video, cursuri sau întâlniri online. Un fundal virtual poate ajuta spectatorii să se concentreze pe subiectul discuției, oferind mai multă confidențialitate. Iar pentru a simplifica întregul proces de căutare a background-ului virtual potrivit, ținând cont mai ales de provocarea de a separa subiectul de fundal pentru ca acestea să nu se suprapună, Samsung a creat o nouă funcție pentru noul Galaxy S21 capabilă să ușureze întreaga experiență.

În ultimul an s-a observat o creștere tot mai ridicată a modului de lucru și învățare la distanță, iar concentrarea în timpul acestor activități a devenit tot mai dificil de efectuat. Unele aplicații destinate conferințelor video oferă fundaluri virtuale pentru a ajuta utilizatorii să se concentreze, în timp ce altele oferă background-uri virtuale doar pe PC, nu și pe smartphone-uri din cauza diferitelor constrângeri la nivel tehnic. Astfel, Galaxy S21 aduce o funcție de fundal virtual care înlătură necesitatea descărcării unei alte aplicații terțe. Funcția de fundal virtual este alimentată de Camera Samsung, care face distincția între persoană și fundal (disponibilă în prezent pe Google Duo, Cisco Webex și Knox Meeting, în viitor urmând să se efectueze mai multe actualizări pentru a extinde asistența și către alte aplicații). Prin urmare, din „Setări”, utilizatorii Galaxy S21 pot selecta fundalurile virtuale dorite și le pot folosi în timpul apelurilor video.

Pentru a ajunge la această performanță, echipa de dezvoltare a Samsung a lucrat permanent la îmbunătățirea tehnologiei de procesare a imaginilor video. Spre exemplu, tehnologia care distinge oamenii de mediul înconjurător în timpul unui apel video a reprezentant o adevărată provocare chiar și în ultima zi de dezvoltare. Această tehnologie încorporează un model avansat de învățare profundă alimentat prin AI pentru o precizie maximă, iar depășirea constrângerilor cauzate de procesarea grea și consumul de energie au fost destul de greu de realizat.

Ecran mare de chat

Apelurile video cu prietenii, familia, colegii de muncă sau de școală au devenit o normalitate și, uneori, informația poate fi transmisă altfel pe un ecran mai mare, precum cel al unui televizor. Dar unele tehnici de oglindire pot cauza dificultăți în conexiune care strică întreaga experiență. Cu Galaxy S21, utilizatorii Samsung au o soluție la această problemă.

Oglindind ecranul telefonului într-un format mai mare, precum cel al unui televizor, utilizatorii se vor putea bucura de conversații mult mai realiste, aproape ca atunci când persoana ar sta în fața lor. Desigur, tehnologia existentă permite deja comutarea între ecranul telefonului și cel al televizorului, dar sunetul poate veni doar prin intermediul dispozitivului mobil. În dezvoltarea acestui serviciu, Samsung a întâmpinat câteva probleme generate de ecoul care se forma din cauza întârzierilor dintre dispozitive, însă a găsit o soluție. Acum Galaxy S21 este capabil să controleze eficient ecourile, chiar și în cazul unor întârzieri, îmbunătățind calitatea apelurilor și permițând ca difuzoarele televizorului să transmită sunete în timpul oglindirii apelurilor video. Prin urmare, acum este posibilă o conversație „naturală” chiar și de la distanță.

To Top