Stiri

Samsung intra pe piata smartphone

Samsung Electronics isi va lansa, in cateva saptamani, primele smartphones bazate pe propriul sistem de operare, numit „bada” (ocean, in coreeana).

Samsung este al doilea mare producator de telefoane mobile din lume, cu o cota de piata de aproximativ 20% si vanzari de 227 milioane de telefoane in 2009. Totusi, pe nisa smartphones, controlata de Apple si RIM, concurenta e acerba: noua sisteme de operare pentru smartphones au fost sau urmeaza a fi lansate, iar pe marile piete, precum cea din SUA, castiga teren noile modele Android de la Google.

In plus, Samsung are mult de recuperat si in ceea ce priveste aplicatiile de telefonie mobila, rivalul iPhone (Apple) laudandu-se cu nu mai putin de 200.000 de aplicatii. Spre deosebire de Apple si RIM, insa, terminalele Samsung suporta mai multe sisteme de operare, precum Symbian, Windows, Android si, bineinteles, noul bada.

Samsung a anuntat ca va lansa, in saptamanile urmatoare, in Marea Britanie si Germania, Wave, modelul de lux cu sistem de operare bada, iar in iunie se va deschide si un magazin de aplicatii pentru utilizatorii bada dornici de continut. Ramane de vazut in ce masura va convinge Samsung partenerii dezvoltatori sa dea vot de incredere noului sau sistem de operare si cat de curand vom gasi noile smartphones in magazine.

To Top