Stiri

Samsung și Muzeul de Artă Recentă lansează expoziția #NoteToFrame

Samsung #NoteToFrame
Samsung #NoteToFrame

Samsung România, în parteneriat cu Muzeul de Artă Recentă București, anunță lansarea expoziției #NoteToFrame, care va putea fi vizitată în intervalul 13 noiembrie – 27 noiembrie, în cadrul muzeului. De asemenea, Muzeul de Artă Recentă va organiza sâmbătă, 14 noiembrie, Noaptea Muzeelor, în cadrul căreia va avea loc inclusiv un tur virtual, prin care va putea fi văzută și expoziția #NoteToFrame.

Expoziția #NoteToFrame face parte din campania cu același nume, care a debutat în octombrie și care și-a propus să arate cum tehnologia poate facilita accesul tuturor la artă, invitând utilizatorii să își exprime creativitatea.

Pornind de la două produse vedetă lansate în 2020 – Galaxy Note20 și The Frame TV, dar și de la afinitatea pe care utilizatorii acestora le au pentru artă, Samsung a oferit acces pasionaților de artă la cea mai bună modalitate de a-și crea o galerie de tablouri în propria locuință. Oricine își poate crea o operă de artă, în stilu-i propriu, cu ajutorul lui Galaxy Note20 (și a S Pen-ului), pe care o poate expune apoi, sub forma unui tablou digital, pe ecranul televizorului The Frame.

Pornind de la acest exemplu, pe pagina oficială de Instagram Samsung România a fost lansat un concurs, menit să provoace utilizatorii să fie cât mai creativi și să combine elementele pentru a avea propria lor lucrare artistică. Cu ajutorul fotografiilor realizate de Christina One, ambasador Samsung și fotograf oficial al campaniei, dar și a gif-urilor pre-desenate de ilustratorii Livia Fălcaru, Daia Grigore și Paula Rusu, cu ajutorul S Pen-ului de pe Galaxy Note20, utilizatorii puteau să își creeze propria operă de artă și să o distribuie pe profilul lor de Instagram (folosind hashtagul oficial al campaniei, alături de tag către pagina Samsung România), pentru șansa de a-și expune lucrarea la Muzeul de Artă Recentă din București.

Ulterior, juriul, format dintr-un reprezentant Samsung, unul din cadrul Muzeului de Artă Recentă și fotograful Christina One, au acordat note în funcție de creativitatea utilizatorilor. În total, aproximativ 160 de lucrări au intrat în etapa de jurizare, cele mai bune 10 câștigând oportunitatea de a fi expuse în cadrul Muzeului de Artă Recentă.

Lucrările cele mai apreciate vor fi afișate în cadrul muzeului, pe televizoarele The Frame, care fac parte din gama de televizoare lifestyle, lansată de Samsung anul acesta în România. The Frame este un obiect de design în sine, care funcționează ca televizor când e pornit și ca operă de artă când este oprit. Acesta oferă posibilitatea de a avea propria galerie de artă în locuință.

Expoziția #NoteToFrame va putea fi vizionată atât în interiorul muzeului, cât și din exterior – televizoarele sunt amplasate în așa fel încât să fie vizibile și pentru trecători. Turul virtual poate fi accesat pe pagina de Facebook a Muzeului de Artă Recentă.

To Top