Stiri

Samsung prezintă soluția PS-LTE pentru siguranță publică

Samsung prezintă soluții de afișaj digital la ISE 2015

Samsung a prezentat cea mai nouă soluție pentru siguranța publică printr-o demonstrație în timp real. Aceasta folosește tehnologia LTE (PS-LTE) pentru a susține serviciile de urgență, fiind singura la nivel mondial care se bazează pe standardul 3GPP Release 12.

Noul standard a fost finalizat și lansat în urmă cu mai puțin de trei luni, în martie 2015, iar Samsung a avut capacitatea de a dezvolta servicii end-to-end prin crearea unei noi stații de bază, LTE Core, IMS Core, al unui server de aplicații și de dispozitive în acest scurt timp, compania consolidându-și astfel poziția de lider pe segmentul tehnologiei LTE.

Demonstrația a avut loc în orașul digital al Samsung Electronics din Suwon, Coreea de Sud și a arătat cum soluția PS-LTE ar putea fi folosită în cazul unei situații de urgență reală. Când se ivește o situație de urgență, soluția Samsung PS-LTE le oferă părților terțe o metodă optimă de transmitere a informațiilor, precum servicii de voce, multimedia Push-To-Talk (PTT) și servicii de conferință video.
Tehnologia Samsung eMBMS a conectat cu success peste 80 de dispozitive, care au transmis simultan imagini video la calitate HD în timpul demonstrației.

Tehnologia eMBMS transmite conținut către un număr mare de abonați simultan, fără întârzieri sau întreruperi. Această tehnologie poate contribui la mărirea numărul de dispozitive care pot transmite imagini video live din respectivele locuri.

Odată cu eMBMS, a apărut oportunitatea unei mai bune utilizări a lățimii de bandă disponibile, aceasta fiind critică în situații de dezastre masive, în urma cărora este nevoie câteodată de peste 1000 de participanți la misiunile de salvare, din totalitatea serviciilor de urgență, precum pompieri, polițiști și cadre medicale. Fără tehnologia eMBMS doar câteva dispozitive pot genera imagini video HD live într-o singură celulă, pe când eMBMs permite transmiterea informațiilor de pe mai mult de 1000 de dispozitive.
Fiind principalul colaborator la stabilirea standardului 3GPP PS-LTE, Samsung a susținut standardizarea device-to-device (D2D) și Group Communication System Enabler pentru LTE (GCSE LTE) Release 12.

Odată cu dezvoltarea Release 13, Samsung își propune să își consolideze poziția de lider privind siguranța publică, cu ajutorul anumitor servicii și programe, precum Mission Critical Push-to-Talk (MCPTT), Isolated E-UTRAN Operation for Public Saftey (IOPS) și standardizarea device-to-device (D2D).

Din februarie 2015, Samsung Electronics a preluat rolul de vice chairman al SA6 (Service and System Aspect), care se ocupă de standardizarea MCPTT (Mission Critical Push-To-Talk).

Samsung prezintă soluții de afișaj digital la ISE 2015

To Top