Stiri

Samsung susține învățământul digital

Galaxy Note N8000

Ministerul Educației Naționale și Samsung Electronics România au semnat joi, 3 iulie, extinderea parteneriatului inițiat în anul 2013 pentru susținerea învățământului digital. În următorul an școlar, Samsung Electronics va inaugura o nouă clasă SMART și va dezvolta un program de instruire dedicat elevilor și cadrelor didactice din liceele incluse în proiectul educațional Smart Classroom pentru utilizarea în condiții optime a tehnologiei în cadrul lecțiilor interactive.

În cadrul acestui parteneriat care are ca scop promovarea educației digitale în România și creșterea nivelului de abilități și competențe digitale în rândul profesorilor și elevilor, au fost utilate, în perioada 2013 – 2014, trei clase Smart în licee din București, Timișoara și Iași cu tehnologie de ultimă generație în materie de tablete, E-board-uri, Smart TV.

În anul 2013, a fost inaugurată prima clasă SMART în cadrul Școlii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din București. Anul acesta, proiectul Smart Classroom a continuat cu inaugurarea a două noi clase de acest fel la Timișoara, în cadrul Liceului Pedagogic „Carmen Silva” și la Iași, în cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”.

Smart Classroom oferă o soluție digitală de învățare completă și include atât suport hardware și software, cât și conținut digital, adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu.

Fiecare clasă digitală este dotată cu 31 de tablete Samsung GALAXY, un E-Board, un Smart TV și două laptop-uri, iar elevii (de clasa a XI-a și a XII-a) pot studia aici și cursul opțional „Succesul profesional”. Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward.În plus, proiectul Smart Classroom facilitează comunicarea în timp real dintre profesori și elevi și încurajează schimbul de experiență cu alte licee, printr-o platformă cloud.

Samsung GALAXY Note 10.1

Samsung GALAXY Note 10.1

To Top