Stiri

Televizoarele Samsung primesc acreditarea RNIB

Samsung primește acreditarea Încercat și Testat
Samsung primește acreditarea Încercat și Testat

Samsung anunțat că a primit acreditarea Încercat și Testat pentru toate televizoarele Samsung Smart din gama 2020 din partea Institutului Regal Național al Persoanelor Nevăzătoare (RNIB) din Regatul Unit al Marii Britanii, care este acordată pentru prima dată în industria televizoarelor.

RNIB acordă acreditarea „Încercat și testat” (Tried and Tested) tuturor produselor, site-urilor web, aplicațiilor sau serviciilor care îndeplinesc criteriile RNIB pentru accesibilitatea utilizatorilor cu deficiențe de vedere. Această distincție le permite utilizatorilor să ia decizii de cumpărare mai ușoare și, de asemenea, evidențiază angajamentul Samsung privind îmbunătățirea funcțiilor de accesibilitate pentru televizoarele sale.

Samsung a colaborat constant cu RNIB încă din 2013 pentru a oferi o accesibilitate ușoară tuturor utilizatorilor. Din 2014, Samsung s-a concentrat pe îmbunătățirea caracteristicilor de accesibilitate pentru utilizatorii cu deficiențe de vedere, oferind funcții precum „Ghidul Vocal”, care permite televizorului să citească cu voce tare informațiile din program și modul „Contrast Înalt”, care afișează informații grafice cu fundaluri negre opace și font alb pentru o vizibilitate sporită. În semn de recunoaștere a acestor caracteristici, RNIB a premiat Samsung Electronics cu „Inclusive Society Award” în 2016.

De atunci, Samsung Electronics a continuat să îmbunătățească și să extindă funcțiile de accesibilitate pe televizoarele sale pentru a oferi o incluziune digitală mai mare pentru persoanele fără auz sau cu deficiențe de auz, precum și pentru persoanele nevăzătoare sau parțial nevăzătoare. Funcțiile oferă:

  • Cu ajutorul funcției de ghidare vocală actualizată, utilizatorii pot asculta informațiile cheie din programele TV, precum și instrucțiunile funcțiilor de control de la distanță și cele pentru accesibilitate. Utilizatorii pot, de asemenea, să ajusteze tonul și viteza Ghidului Vocal pentru a se potrivi cu nevoile lor.
  • Lupa digitală care îmbunătățește și mărește textul și imaginile pe ecranele mari atunci când conținutul este partajat de pe smartphone-ul Samsung Galaxy pe televizor.
  • Funcția Focus pentru Mărire crește dimensiunea fonturilor specifice privind panoul de control al televizorului, volumul și meniurile.
  • Recunoașterea și mărirea automată a zonei specifice de pe ecran destinată persoanelor cu deficiențe de auz, precum și capacitatea de a ajusta și muta poziționarea subtitrărilor.
To Top