Stiri

SAPPHIRE lansează plăcile grafice din familia R9 280X

SAPPHIRE R9 280X
SAPPHIRE R9 280X

SAPPHIRE Technology anunţă primele două familii de acceleratoare grafice din seria R pentru PC. Noua familie R9 280X de la SAPPHIRE are în vedere segmentul de gaming. Cu 3GB memorie GDDR5 şi 2048 procesoare de flux şi suport pentru DirectX 11.2, arhitectura este dezvoltată să ruleze în mod excelent cele mai noi jocuri chiar şi la rezoluţii de 2560×1440. De fapt procesorul grafic Ultra HD poate oferi suport şi pentru display-uri 4K cu interfaţă HDMI 1.4a. Cu preţuri începând chiar şi de la $299, familia R9 280X reprezintă unu progres în costuri/performanţe.

SAPPHIRE introduce trei modele la lansare. SAPPHIRE R9 280X TOXIC Edition beneficiază de un nou cooler denumit Tri-X ce utilizează ventilatoare sofisticate tip turbină împreună cu heatpipe-uri de 10mm pentru o răcire eficientă. Capacul elegant nu este doar de efect estetic ci ajută la orientarea fluxului de aer. Acest cooler now, împreună cu un sistem de management cu 10 faze şi componente de înaltă calitate cum ar fi choke-uri Black Diamond şi condensatori solizi de lungă durată, permit plăcilor SAPPHIRE să ofere nivele mai mari de performanţă în timp ce temperatura rămâne scăzută. Ca rezultat ediţia TOXIC prezintă overclocking extrem din fabrica si oferă cele mai bune performanţe din industrie pentru aceasta gamă. Şi la atingerea unui comutator, utilizatorul poate alege între platforme UEFI si non-UEFI.

Utilizatorii în căutarea unei soluţii mai putin extreme pot opta pentru modelul SAPPHIRE R9 280X Vapor-X. SAPPHIRE a fost prima companie ce a implementat răcirea cu vapour-chamber pe plăcile sale grafice aşa cum se întamplă şi în cazul modelului R9 280X, ce oferă o răcire extrem de eficientă şi silenţioasă. Cu overclocking din fabrică pentru performanţe îmbunătăţite faţă de modelul standard, SAPPHIRE R9 280X Vapor-X este o alegere bună pentru utilizatorii profesionişti cât şi pentru gameri.

SAPPHIRE R9 280X

SAPPHIRE R9 280X

In acelaşi timp, SAPPHIRE introduce familia R9 270X. Destinată pentru gamer-ul cu buget, seria R9 270X este ideală pentru gameplay in format 1080p şi setările la maximum, dar, cu toate acestea modelele încep de la $199. Ca şi fratele mai mare, R9 270X oferă suport DirectX 11.2 şi cele mai noi îmbunătăţiri pentru jocuri. Dispune de 1280 procesoare de flux şi 2GB de memorie GDDR5 oferind performanţe excelente în toate setările la setarile extreme, considerat mai rapid decât celelalte soluţii concurente din segmentul său de preţ.Incă o dată SAPPHIRE livrează trei modele. SAPPHIRE R9 270X TOXIC Edition beneficiază de acelaşi cooler Tri-X şi componente de înaltă calitate ca şi modelul R9 280X.

Overclocking-ul din fabrică oferă acestui model cele mai rapide performanţe din serie. Modelul respectiv permite unui gamer cu un buget foarte limitat să profite de calitatea înaltă şi performanţele îmbunătăţite ale seriei TOXIC. Modelul SAPPHIRE R9 270X Vapor-X este echipat cu un cooler din a 2-a generaţie Vapor-X, cu o greutate mai mica dar în acelaşi timp cu o răcire mai eficientă şi silenţioasă, asociată cu acest brand. SAPPHIRE R9 270X Dual-X este dotat cu tehnologia SAPPHIRE Dual-X şi oferă cel mai bun raport costuri/performanţe din clasa sa.

Toate produsele din aceste două familii sunt bazate pe arhitectura internă GCN de la AMD. Toate modelele oferă suport monitor multiplu cu AMD Eyefinity, cât şi suport AMD HD3D pentru ieşire stereoscopică. De asemenea exist AMD CrossFire pentru performanţe îmbunătăţite cu ajutorul mai multor plăci instalate pe o placă de bază cu suport CrossFire.

Produsele SAPPHIRE R9 280X şi SAPPHIRE R9 270X sunt disponibile începând cu data de 11 Octombrie 2013.

To Top