Stiri

Platforma de analiză de date SAS Viya este disponibilă în marketplace-ul Microsoft Azure


(CREDIT: SAS)

SAS a introdus platforma de analiză SAS Viya în marketplace-ul Azure, cu acces rapid și un model de plată pay-as-you-go, bazat pe folosirea efectivă a serviciilor. Prin intermediul accesului la SAS Viya direct din Microsoft Azure, clienți din întreaga lume au posibilitatea de a folosi servicii esențiale de explorare a datelor, de machine learning și de model deployment.

Platforma este disponibilă deja în mai multe limbi de circulație internațională și oferă acces și la o serie extinsă de resurse și tutoriale, pentru a susține clienții atât în primii pași pe platformă, cât și în privința reușitelor pe termen lung. Anunțul a fost făcut în cadrul SAS Explore, un eveniment virtual global marca SAS.

Cercetările IDC indică o creștere a furnizării de servicii software de analiză avansată de date în cloud-urile publice, acestea urmând a ajunge la același nivel cu soluțiile locale până în 2024.

”Prin această decizie strategică, SAS face accesul la serviciile sale de analiză avansată de date mult mai facil. SAS Viya este una dintre cele mai complete platforme de analiză disponibile astăzi în piață. A oferi utilizatorilor acces la un ciclu complet de analiză – de la date până la un model livrat și administrat – disponibil pentru utilizare imediată prin intermediul marketplace-ului Microsoft Azure, este esențial. În plus, oferirea serviciului cu suport și tutoriale incluse urmează să aducă îmbunătățiri la capitolul productivitate pentru sectoarele de analytics, IT și business din întreaga lume”, a afirmat Dan Vessel, Group Vice President, Analytics and Information Management în cadrul IDC.

Acces complet și suport extins pentru limbaje de programare

SAS Viya este o platformă de analiză și management, cu inteligență artificială, ce funcționează cu o arhitectură modernă și scalabilă. Este un software cloud-first, creat pentru a fi livrat și actualizat continuu, oferind puterea sistemelor de analiză către oricine și oriunde. SAS Viya integrează arta decision-making-ului cu știința inteligenței artificiale și a analizelor avansate, sprijinind organizațiile în luarea de decizii mai bune și mai rapide.

Prin disponibilitatea platformei SAS Viya în marketplace-ul Microsoft Azure, utilizatorii vor beneficia de acces complet la pachetul Viya. Acesta conține produsele SAS Visual Analytics, SAS Visual Statistics, SAS Visual Data Mining și Machine Learning și SAS Model Manager.

Platforma oferă soluții atât pentru programatori, cât și pentru clienți care vor să evite scrierea de cod, totul reunit într-o singură interfață vizuală, care permite utilizatorilor cu varii niveluri de cunoștințe să beneficieze de serviciile celui mai bun sistem AI. Platforma oferă suport atât pentru SAS, cât și pentru limbaje de programare open source, precum Python sau R. Astfel, fiecare data scientist poate folosi limbajul și tehnicile preferate pentru a realiza programele dorite.

”Suntem încântați să oferim clienților un nou mod de a accesa SAS Viya, continuând totodată să oferim toate capacitățile performante pe care utilizatorii noștri le cunosc și le apreciază. Am lucrat decenii întregi pentru a construi cea mai complexă platformă de analytics disponibilă pe piață, cu inteligență artificială de ultimă generație, care se adresează întregului ciclu de analiză. Gândim și testăm software-ul pe care îl producem pentru a fi cel mai rapid și cel mai productiv. Iar acum, totul este la doar câteva click-uri distanță în marketplace-ul Microsoft Azure”, afirmă Jim Goodnight, CEO-ul SAS.

Clienții care folosesc SAS Viya sunt analiști de business, data scientists, dar și persoane la care trebuie să ajungă informația finală, fie că vorbim de lucrători sau de oameni din managementul companiilor. Aceștia activează în toate ramurile industriale, pe întregul mapamond și beneficiază de expertiza altor utilizatori ai serviciilor SAS și a experților din comunitățile SAS, informații ce vor fi accesibile direct în platforma SAS Viya, disponibilă acum și în cadrul Microsoft Azure.

Decizia de a oferi serviciile SAS Viya în format ”Get It Now” în marketplace-ul Azure reprezintă o dovadă a angajamentului continuu față de extinderea parteneriatului strategic dintre SAS și Microsoft. SAS a anunțat începutul parteneriatului cu Microsoft în 2020, iar recent a obținut titlul de Partenerul Anului la capitolul Global Independent Software Vendor din partea Microsoft. Acest titlu recunoaște partenerii Microsoft care demonstrează excelență în privința inovării și implementării de soluții.

To Top