Stiri

Șase elevi români dau examen la inginerie

Între 12 şi 17 mai, şase elevi români vor concura alături de alţi 1.600 de tineri din întreaga lume la Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), în Pheonix, Arizona, Statele Unite ale Americii. Intel ISEF este cea mai mare competiţie de ştiinţă şi inginerie pentru elevii de liceu din lume, iar premiile şi bursele oferite în cadrul ediţiei de anul acesta au valoarea totală de aproximativ 4 milioane de dolari.

Cei şase elevi români sunt câştigătorii etapei naţionale Intel ISEF de anul acesta şi reprezintă cea mai numeroasă participare românească la Intel ISEF din ultimii cinci ani. La nivel mondial, în etapele naţionale, au fost înscrişi 65.000 de liceeni.

“Pasiunea pentru cercetare si dezvoltare cu ajutorul IT-ului a celor şase tineri este remarcabilă”, a declarat Adrian Cioroianu, Business Development Manager, responsabil cu învăţământul preuniversitar, Intel. “Le urăm succes şi le dorim să câştige cât mai multe premii şi recunoaştere internaţională la etapa din Pheonix, Arizona. Sunt cei mai buni tineri ambasadori români, pentru ştiinţă şi inginerie. Suntem mândri de ei”, a mai spus el.

Câştigătorii Intel ISEF 2013 vor fi anunţaţi pe 17 mai.

robot

To Top