Stiri

Scop Computers schimbă directorii

Toshiba Qosmio X770

Scop Computers, unul dintre principalii distribuitori de produse IT, a fost acuzat de ANAF că nu a respectat obligațiile fiscale față de statul român. Drept urmare ANAF a pus sechestru pe bunurile companiei și a blocat conturile bancare. Scop, RHS și Romsoft au fost verificate recent de fisc, oficialitățile române găsind nereguli grave.

Scop Computers ia măsuri administrative și vine cu un nou comunicat de presă.
Dorim să vă informăm în legătură cu recentele evoluții ale situației și deciziile care s-au luat în ultimele două săptămâni.

În data de 30 martie, Consiliul de Supraveghere al SCOP COMPUTERS a decis să facă schimbări în Consiliul de Administrație al companiei. Președintele Consiliului de Administrație, Dl. Alexandru Vișan a fost demis din funcție, responsabilitățile lui fiind preluate de către Dl. Artur Czupyt, iar Dna. Doina Ilie a fost numită nou membru în Consiliu.

Recentele dificultăți operaționale ale companiei sunt o consecință a acțiunilor luate de către autoritățile fiscale referitor la activitatea de afaceri inițiată și realizată de către fostul președinte la mijlocul anului 2009, înainte de achiziția pachetului de control de către actualul acționar majoritar. Această activitate a fost oprită la începutul anului 2011.

Actualul Consiliu de Administrație lucrează la îmbunățățirea condițiilor financiare ale SCOP COMPUTERS, într-o cooperare strânsă cu autoritățile române și partenerii de afaceri.

Credem că în săptămânile următoare situația ar trebui să se clarifice și speram să se îmbunătățească. Consiliul de Administrație are contacte regulate cu acționarii majoritari care susțin compania în această perioadă dificilă, în probleme juridice și de afaceri.

Toshiba Qosmio X770
Laptop Toshiba (foto) – unul dintre produsele pe care Scop Computers le importa în România.

To Top