Stiri

Se dizolva Flamingo?

Panica la Flamingo: Fondul de investitii american QVT, acţionar cu 22% la Flamingo International, a cerut includerea pe ordinea de zi a adunării generale extraordinare a acţionarilor din august 2009 a unui punct cu privire la dizolvarea Flamingo International.

Reprezentanţii Flamingo International consideră ca această solicitare ridică îndoieli serioase privind bunele intenţii ale acestui acţionar, date fiind următoarele:
– QVT este reprezentat în Consiliul de Administraţie al Flamingo Internaţional
– Planul de restructurare şi dezvoltare este în discuţia managementului Flamingo de câteva luni şi a fost deja prezentat în cadrul Consiliului de Administraţie
– În urmă cu doar două săptămâni, QVT şi-a crescut participaţia în Flamingo cu încă 6 puncte procentuale, crescându-şi astfel participaţia la 22%, după ce planul managementului fusese deja prezentat în Consiliul de Administraţie

“QVT este un fond care adesea nu ţine cont de interesele companiilor în care investeşte, ci mai curând caută să obtină câştiguri pe seama şi în detrimentul celorlalţi acţionari”, a declarat Dl. Dan Adamescu, acţionar principal Flamingo prin intermediul Nova Trade.

Planul de relansare a companiei, prezentat în Consiliul de Administraţie, este bazat pe următoarele coordonate principale:
– sprijinul celorlalţi acţionari principali
– susţinere din partea băncilor, compania purtând acum discuţii avansate pentru obţinerea de finanţare suplimentară necesară dezvoltării viitoare a companiei
– sprijinul şi încrederea furnizorilor, parteneri strategici de business, alături de Flamingo în ultimii 15 ani
– un plan operaţional solid, bazat pe costuri operaţionale optimizate şi vânzări în creştere
– o echipă de management întărită.

„Acţionarii Flamingo vor decide în luna august un plan de relansare financiară a companiei. Bazat pe acest lucru şi pe planul operaţional deja în desfăşurare în cadrul firmei am toată convingerea că acţiunea Flamingo va reveni acolo unde a fost în urma cu 1-2 ani,” a declarat Dl. Dragoş Cincă, acţionar principal şi fondator Flamingo.

„Ne asteptăm ca acţionarilor principali să li se ralieze şi alţii cu deţineri semnificative, astfel încât nu îmi fac griji cu privire la votul de aprobare a obligaţiunilor convertibile. În acelaşi timp nu îmi fac griji cu privire la votul legat de solicitarea QVT, deoarece, raţional vorbind, dizolvarea societăţii este împotriva interesului tuturor acţionarilor, inclusiv a QVT. Îmi este greu să înţeleg de ce QVT ar fi dornic să îşi facă rău singur. Chiar dacă nu ar adera la planul celorlalţi acţionari şi ar ajunge în situaţia de a se dilua, tot ar câştiga mai mult din valoarea acţiunilor decât în cazul dizolvării” a subliniat în continuare Dragoş Simion.

Dragoş Simion

To Top