Stiri

Site-urile de reduceri prind avant

Plățile online sunt evitate de români din cauza experiențelor neplăcute pe care le-au trăit unii dintre cumpărători. Sistemul de plată online este relativ sigur atâta timp cât există comercianți serioși. Site-urile de reduceri sunt o nouă modă printre clienții amatori de chilipiruri. În prezent, peste 40 de site-uri de reduceri operează în online-ul românesc, aproximativ 90% dintre acestea procesând plătile prin intermediul platformei mobilPay, deținută de Netopia Sistem. Datele companiei arată că numărul tranzacțiilor pe aceste site-uri a crescut masiv în ultimele luni, în luna februarie fiind realizate peste 70.000 de plăți online cu cardul, față de aproximativ 20.000 în decembrie.

„De la inceputul anului numarul site-urilor de reduceri practic a explodat, ajungand in prezent la peste 40 astfel de platforme. 35 dintre acestea proceseaza platile prin intermediul serviciului nostru. Daca pana de curand acoperau doar Capitala, in ultima perioada au inceput sa apara si site-uri care se adreseaza oraselor din provincie, precum Ploiesti sau Pitesti”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Valoarea plăților realizate pe site-urile de reduceri în luna februarie s-a ridicat la peste 600.000 de euro, iar economiile pe care internauții le-au realizat prin intermediul acestora au fost cel puțin egale cu această sumă, în condițiile în care discount-ul mediu oferit este de 70%.

To Top