Stiri

Solduri generale din… greseala

Cine a accesat magazinul online 6pm.com, site afiliat al zappos.com, vineri, 21 mai a.c., a avut sansa sa-si cumpere adevarate chilipiruri. Nu fiindca erau reduceri generale, ci pentru ca, din cauza unei erori IT, pretul tuturor produselor a fost setat accidental la 49,95$, exceptandu-le pe cele care erau disponibile si pe zappos.com.

Desi eroarea a cauzat pierderi de 1,6 milioane USD, compania a decis sa onoreze toate comenzile plasate pe durata celor 6 ore scurse pana problema a fost sesizata. Site-ul comercializeaza atat imbracaminte, incaltaminte si accesorii pentru femei, barbati si copii, cat si bijuterii, ceasuri, electronice si aparate electrocasnice, acestea din urma justificand pierderile uriase intr-un timp atat de scurt. Printre chilipirurile de neratat, la 49,95$, s-au numarat sistemele GPS TomTom si Magellan, al caror pret variaza intre 300 si 550$ sau cele Humminbird, care costa intre 1.000 si 1.600$.

6pm

Ancheta interna a concluzionat ca eroarea s-a datorat unui cod de programare introdus gresit. Totusi, n-au concediat pe nimeni. Voi ati fi fost la fel de ingaduitori? 🙂

To Top