Stiri

Sony dezvăluie mult așteptata consolă de gaming PlayStation 5

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5

Seria de randări imaginative, scăpări de imagini și tot soiul de zvonuri legate de una dintre cele mai așteptate console de jocuri, PlayStation 5, s-a încheiat ieri, după ce Sony, în cadrul evenimentului său „Future of Gaming”, a dezvăluit imaginea spectaculoasă a noii console, alături de câteva dintre titlurile care o vor acompania după lansarea programată pentru sfârșitul acestui an.

Dezvăluirea, la care mulți dintre participanții la evenimentul online nu se așteptau, a fost făcută pe final, consola fiind prezentată alături de noul controler DualSense, care fusese deja introdus în aprilie. De asemenea, Sony a prezentat și o suită de accesorii, precum o cameră HD, stația de încărcare pentru controler, o telecomandă media și o pereche de căști wireless Pulse 3D. Nu s-a precizat dacă este vorba despre accesorii incluse sau opționale.

Noua PS5 are un format turn, cu un design futurist cu forme curbate, cu un finisaj negru la interior, cu margini albe și accente de iluminare albastre. Multă lume care a asistat la prezentare a comparat aspectul noii console cu cel al unui router wireless, majoritatea evaluând pozitiv și consola și evenimentul de lansare.  Sony a prezentat două variante ale consolei, una care include o unitate de disc și o alta complet digitală, despre care se vorbește încă din 2012. Consola lui Sony va fi lansată spre sfârșitul anului și va fi la mare competiție cu rivala de la Microsoft, Xbox Series X.

Între titlurile de jocuri anunțate de Sony, există două continuări ale unor bestseller-uri PS4  – Spider-Man: Miles Morales și Horizon: Forbidden West. În total, în ora care a precedat dezvăluirea, Sony a prezentat circa două duzini de jocuri pentru PS5, între care jocul de racing al Sony Grand Turismo 7 și titlul horror de la Capcom Resident Evil 8.

Sony construiește o bibliotecă de titluri pentru lansare care vor fi disponibile doar pe consola sa de generația următoare. Asta contrastează cu abordarea rivalei Microsoft, care va lansa inițial noi jocuri și pe actuala și pe următoarea generație de console.

To Top