Stiri

Sony lansează două playere muzicale cu prețuri piperate

Sony Walkman
Sony Walkman

Un număr impresionant de produse au dispărut de pe piață odată cu dezvoltarea telefonului mobil, care a devenit o adevărată unealtă multifuncțională. Camerele foto de buzunar, media playerele, calculatoarele de buzunar, telefoanele de birou și multe altele au rămas o simplă pagină de istorie, locul lor fiind luat de ultra-performantul telefon mobil. Fiecare dispozitiv a avut șansa lui să devină mai bun, însă companiile producătoare au considerat că nu e necesar și pot profita în continuare de clienți. Camerele foto de buzunar făceau fotografii la fel de nereușite, deși tehnologia evoluase, media playerele erau lente și întotdeauna aveau un codec lipsă, în timp ce calculatoarele de buzunar și-au păstrat aceeași algoritmi fără să facă pasul spre matematicile avansate.

Sony știe că Walkman-ul nu va mai fi niciodată ce a fost și nici nu speră la vânzări prea mari pentru noile serii de music playere. Compania japoneză țintește clienții premium, cu venituri mari, care pot plăti un preț extrem de ridicat pentru un player mobil.

Sony NW-WM1ZM2 și NW-WM1AM2 au cam tot ce și-ar dori un audiofil de bani gata. Sunetul ar trebui să fie mai bun decât cel generat de un telefon mobil datorită sistemului de amplificare. Carcasa aurită este fabricată cu mai multă grijă decât cea a unui telefon mobil, iar conexiunea Wi-Fi permite accesul la o întreagă serie de cataloage muzicale. Ecran HD cu diagonala de 5 inchi ar trebui să fie suficient pentru utilizatorul premium.

Bineînțeles, experiența audio poate fi completă dacă există o pereche de căști analogice compatibile cu aceste modele.

La fel ca un telefon mobil obișnuit, modele Sony sunt compatibile Wi-Fi și rulează sistemul de operare Android 11. Ambele modele se pot conecta la un PC prin USB Type-C pentru a descărca melodii și playlist-uri din colecțiile personale.

Modelul NW-WM1ZM2 oferă 256GB de memorie integrată și un slot microSD, în vreme ce NW-WM1AM2 are o capacitate de 128GB memorie și slot microSD, valori suficiente chiar și fișierele audio în orice format ar fi ele.

Prețuri piperate

Sony NW-WM1ZM2 este disponibil din luna aprilie 2022, la un preț aproximativ de 18.300 de lei. NW-WM1AM2 este disponibil din aprilie 2022 și costă aproximativ 6.924 lei.

To Top