Stiri

Sony lansează trei noi obiective Full-Frame de top din seria G

Sony lansează noi obiective Full-Frame
Sony lansează noi obiective Full-Frame
(CREDIT: Sony)

Sony a lansat trei noi obiective din seria G care se alătură impresionantei sale game de obiective cu montură E – FE 50mm F2.5 G (modelul SEL50F25G), FE 40mm F2.5 G (modelul SEL40F25G) și FE 24mm F2.8 G (modelul SEL24F28G). Cele trei obiective vor fi disponibile începând cu luna aprilie 2021 în magazinele dealerilor autorizați Sony, la un preț aproximativ de 3.400 RON fiecare.

Atunci când sunt utilizate împreună cu o cameră Sony full-frame sau APS-C, toate cele trei obiective au rezoluție ridicată, operabilitate intuitivă și capacități de autofocalizare rapide, precise și silențioase. Obiectivele sunt lansate împreună, ca un set perfect pentru realizarea de fotografii și clipuri video și sunt destinate unei game largi de utilizări, inclusiv fotografiere instantanee, portrete și fotografii de peisaj.

Obiectiv Sony SEL24F28G

Obiectiv Sony SEL24F28G (Foto: Sony)

Obiectivele au aceeași dimensiune (68mm diametru x 45mm), același diametru al filtrului (49mm) și toate au aproape aceeași greutate (FE 50mm F2.5 G 174g, FE 40mm F2.5 G 173g și FE 24mm F2.8 G 162g), dar și focalizare internă, astfel încât schimbarea obiectivelor este accesibilă – chiar și atunci când este utilizat un gimbal.

Rezoluție înaltă într-un design compact

Obiectivele compacte și ușoare oferă calitatea de top a imaginii obținută datorită opticii de ultimă generație care utilizează elemente asferice și e elemente ED din sticlă (dispersie foarte scăzută), care oferă o rezoluție extraordinară și elimină eficient aberațiile cromatice. Elementele asferice asigură performanță de top a rezoluției de la un colț la altul al imaginii, chiar și la cea mai mare deschidere a diafragmei cu adâncime mică a câmpului. Utilizatorii se pot bucura acum de fotografiere la o rezoluție excelentă, într-un design compact.

Spectaculosul efect de bokeh al obiectivelor din gama G este obținut prin optimizarea sistemului circular de deschidere a diafragmei și este obținut la deschiderea maximă posibilă pentru fiecare obiectiv (FE 50mm F2.5 G F2.5 la 50mm, FE 40mm F2.5 G la F2.5 la 40mm și FE 24mm F2.8 G F2.8 la 24mm).

Distanțele focale

Pe lângă câmpul de vizualizare de 50mm, perfect pentru portrete, instantanee sau filme, FE 50mm F2.5 G are o distanță minimă de focalizare de 0.35m (AF – autofocalizare) / 0.31m (MF – focalizare manuală) și un factor de mărire de 0.18x (AF – autofocalizare) / 0.21x (MF – focalizare manuală), ceea ce înseamnă că este ideal pentru o varietate de scene și obiecte.

Obiectiv Sony SEL40F25G

Obiectiv Sony SEL40F25G (Foto: Sony)

Câmpul de vizualizare de 40mm al obiectivului FE 40mm F2.5 G este ideal pentru fotografierea sau filmarea de la o distață de minimum 0.28m (AF – autofocalizare) / 0.25m (MF – focalizare manuală) și un factor de mărire de 0.20x (AF – autofocalizare ) / 0.23x (MF – focalizare manuală). În special pentru filmare, 40mm este distanța de vizualizare preferată, deoarece corespunde câmpului vizual natural, iar pentru fotografiere, distanța de 40mm le permite subiecților să se diferențieze de fundal.

Cu un câmp de vizualizare larg de 24 mm, obiectivul FE 24mm F2.8 G este perfect în situațiile în care fundalul este inclus, cum ar fi fotografierea cu un gimbal atașat sau pentru selfie-uri realizate cu un grip. Cu o distanță minimă de focalizare de 0.24m (AF – autofocalizare) / 0.18m (MF – focalizare manuală) și factor de mărire de 0.13x (AF – autofocalizare) / 0.19x (MF – focalizare manuală), utilizatorii pot, de asemenea, să fotografieze prim-planuri obținând un fundal cu un efect de blur.

Operabilitate și fiabilitate avansate

În ciuda dimensiunilor lor compacte, obiectivele dispun de un buton de focus hold, un comutator pentru determinarea modului de focalizare, un inel ce permite controlul intuitiv al diafragmei și un buton cu operare comutabilă, multiclick sau fluid, pentru determinarea deschiderii diafragmei.

Obiectiv Sony SEL50F25G

Obiectiv Sony SEL50F25G (Foto: Sony)

Butonul de focus hold poate fi personalizat din meniul camerei. Inelul de control al diafragmei oferă o senzație mai intuitivă și mai palpabilă, iar diafragma poate fi operată în trepte sau în mod continu, pentru filmări, utilizând comutatorul dedicat.

În plus, cu Linear Response MF, inelul de focalizare răspunde precis și liniar atunci când focalizarea este realizată manual, astfel încât controlul să se simtă instantaneu și intuitiv, reflectând direct intenția fotografului și permițând ajustări specifice ale focalizării.

Autofocalizare rapidă, precisă și silențioasă

Obiectivele FE 50mm F2.5 G, FE 40mm F2.5 G și FE 24mm F2.8 G dispun de două motoare liniare pentru a oferi autofocalizare (AF) rapidă și precisă cu performanțe excelente de urmărire, care sunt menținute în ciuda modificărilor instantanee ale poziției subiectului – făcând ca obiectivul să fie ideal pentru a surprinde subiecții aflați în mișcare. Autofocalizarea (AF) este, de asemenea, silențioasă, deci este perfectă atât pentru fotografiere cât și pentru filmare.

To Top