Stiri

SpaceX atacă turismul spațial cu sejururi pe orbită – cum arată capsula în interior

SpaceX Dragon
SpaceX Dragon

SpaceX intenționează să trimită turiști în spațiul cosmic, pe orbită în jurul Pământului. Turismul spațial e o experiență destinată oamenilor foarte bogați ai planetei, pentru care destinațiile pământești nu mai sunt suficiente. Primele călătorii ar trebui să aibă loc în anul 2021 sau 2022.

Compania a anunțat un încheierea unui parteneriat cu Space Adventures, o companie de turism spațial ce a ajut șapte civili să călătorească cu rachete rusești Soyuz la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Companiile au declarat că turiștii vor zbura într-o versiune specială a navei Dragon SpaceX și că vor orbita Pământul la înălțimea de aproximativ 400 de kilometri deasupra planetei. De la această înălțime, la care se află și Stația Spațială Internațională (ISS), se poate observa întreaga planetă, spațiul cosmic și Luna. Lipsa distorsiunilor specifice atmosferei va ajuta la observarea mai bună a planetei Marte.

SpaceX a testat în ultimii ani o nouă versiune a capsulei Dragon ca parte a unui program derulat împreună cu NASA, ce prevede întoarcerea astronauților de pe Stația Spațială Internațională. După oprirea programului american de navete cosmice din 8 iulie 2011, NASA a apelat la ruși și la rachetele Soyuz pentru a face naveta între Pământ și ISS.

Cum arată interiorul capsulei Dragon de la SpaceX

Zborul spațial în scop turistic este vizat de mai multe companii americane printre care și Blue Virgin Galactic şi Blue Origin. Niciuna dintre aceste companii nu este pregătită în prezent pentru a trimite oameni în spațiul cosmic, însă au toată finanțarea necesară pentru a reuși acest lucru.

Într-o capsulă Dragon SpaceX există patru locuri, iar turiștii pot urmării ce se întâmplă în afara capsulei prin micile ferestre montate.

Niciun cuvânt despre prețuri

Space Adventures a spus că prețul misiunii nu va fi dezvăluit, iar cele două companii au fost reticente în a furniza alte detalii, cum ar fi programul de pregătire prin care vor trebui să treacă turiștii. Elon Musk, directorul SpaceX, a discutat în trecut despre cum turismul spațial va deveni o afacere în viitor, așa cum este astăzi lansarea de sateliți comerciali.

To Top