Stiri

Twitter dă vrabia din mână pe necunoscuta de pe gard

Twitter devine X
Twitter devine X
(CREDIT: Twitter)

Noul X alb pe fundal negru va înlocui celebra pasăre albastră a lui Twitter, iar schimbarea este deja vizibilă pe site-ul lui Twitter, care acum poate fi accesat de la adresa „x.com”. În aplicația mobilă de pe Android schimbarea încă nu s-a produs și pasărea albastră era încă acolo.

De asemenea, proprietarul lui Twitter, Elon Musk, a anunțat că termenul „Tweets” va fi de asemenea înlocuit, iar postările pe rețeaua de socializare se vor numi „x-uri” („x’s”). Miliardarul deja și-a schimbat fotografia de profil cu noul logo și a adăugat „X.com” la fișa sa biografică de pe Twitter. Ambiția sa este de a crea o „super app” numită X, care este viziunea sa privind noua platformă social media despre care vorbea că se pregătește să o creeze de câteva luni încoace.

Încă de duminică, Musk a emis un (încă) tweet pe care îl vom cita aici în original: „And soon we shall bid adieu to the Twitter brand and, gradually, all the birds”. Apoi a postat o fotografie cu noul branding care este proiectat pe o latură a sediului central al Twitter din San Francisco. Musk, care a schimbat numele companiei în X Corp, a declarat că înlocuirea „ar fi trebuit să fie făcută cu mult timp în urmă”. El a postat pe Twitter o imagine a unui X care clipește, iar mai târziu, în cadrul unei discuții audio de pe Twitter Spaces, a răspuns „Da” când a fost întrebat dacă logo-ul Twitter se va schimba.

Linda Yaccarino, noul director executiv al Twitter, a scris pe platformă că rebrandingul reprezintă o nouă oportunitate interesantă. „Twitter a făcut o impresie masivă și a schimbat modul în care comunicăm”, a spus Yaccarino, citată de BBC. „Acum, X va merge mai departe, transformând piața globală”.

Celebra pasăre Twitter se numește Larry, despre care co-fondatorul Twitter, Biz Stone, a declarat, în 2011, că este un tribut adus starului de baschet și legendei Boston Celtics, Larry Bird.

Oamenii au intrat pe Twitter pentru a deplânge pierderea logo-ului, inclusiv Martin Grasser, care l-a proiectat în 2012.

„Astăzi ne luăm rămas bun de la această măreață pasăre albastră”, a spus el. Ulterior, tweet-ul a fost împărtășit de Jack Dorsey, cel mai cunoscut co-fondator al Twitter, cu un emoji goat, care înseamnă „greatest of all time”.

To Top