Stiri

Stire bomba de la HP

Un comunicat de presa HP ne-a anuntat despre demiterea Carly Fiorina din functia de Presedinte si CEO HP. Hotararea consilului a intrat imediat in vigoare.
Robert P. Wayman, directorul financiar (CFO) al companiei, a fost numit director executiv (CEO) interimar si a devenit membru al consiliului de administratie. Patricia C. Dunn, director in cadrul HP din 1998, a fost numit presedinte ne-executiv al consiliului de administratie, decizie ce a intrat imediat in vigoare.

“Carly Fiorina a venit la HP sa revitalizeze si reinvigoreze compania. Ea a avut o viziune strategica si a implementat un plan prin care HP a obtinut succese in fata competitorilor sai. Ii multumim pentru rezultatele obtinute in ultimii sase ani si dorim sa acceleram implementarea strategiei companiei”, declara Dunn in numele consiliului director.

“Cu toate ca regret diferentele de opinie pe care le-am avut cu consiliul director in privinta implementarii strategiei HP, le respect decizia”, a spus Fiorina. “HP este o companie mare si le doresc tuturor celor din HP sa aiba succes in viitor”.

Consiliul de administratie va incepe imediat cautarea unui nou CEO. Wayman, un veteran al companiei, cu o vechime de 36 de ani HP, isi va pastra responsabilitatile de CFO. Compania nu intentioneaza sa faca deocamdata alte modificari structurale sau in conducerea executiva.

Compania intentioneaza sa anunte rezultatele primului trimestru financiar pe 16 februarie 2005. Compania se asteapta ca rezultatele sa corespunda asteptarilor analistilor, dupa ajustarea efectelor anuntului privind Intergraph.

Intalnirea anuala a actionarilor va avea loc la Chicago pe 16 martie 2005.

To Top