Stiri

Symantec preia firma de software Veritas pentru 13,5 miliarde de dolari

Compania Symantec, producătoare de aplicaţii software pentru securitatea informaţiei, printre care şi sistemul Norton Antivirus, va cumpăra firma Veritas Software pentru 13,5 miliarde de dolari, devenind, astfel, numărul patru în domeniu la nivel mondial, transmite Reuters.

împreună, cele două companii vor avea venituri de cinci miliarde de dolari şi vor concura, în mod direct, cu Microsoft, care a încercat, în ultimii ani, să obţină o cotă cât mai mare din piaţa de stocare a datelor şi de aplicaţii pentru securitatea informaţiei.

Acordul prevede că proprietarii Veritas vor primi 1,242 titluri Symantec pentru fiecare acţiune proprie. „Noua companie Symantec va ajuta clienţii să obţină un echilibru între nevoia de a-şi securiza informaţiile şi cea de a le face accesibile”, a declarat preşedintele Symantec, John Thompson.

Richard Williams, analist la Garban Institutional Equities, a declarat că vânzarea creează un nou standard pe care competitorii vor fi forţaţi să îl atingă.

Symantec se află în competiţie cu firmele McAfee şi RSA Security în domeniul aplicaţiilor software antivirus, care a crescut rapid în ultimii trei ani. La rândul său, Veritas concurează cu EMC şi International Business Machines (IBM) în sfera stocării şi recuperării de date, industrie care creşte într-un ritm mult mai lent.

Nitsan Hargil, analist la Friedman Billings Ramsey, crede că Symantec va avea de depăşit multe probleme legate de integrarea activităţilor Veritas, dar că acordul va duce la un rezultat pozitiv. „Pe termen lung, compania va putea oferi soluţii software fără egal”, a afirmat el. în urmă cu trei zile, în industria de profil s-a creat o altă mare companie, prin cumpărarea de către Oracle a PeopleSoft, pentru 10,3 miliarde dolari.

Stire trimisa de Domnul Daniel Robert Dinu.


Sursa: BBC

To Top