Stiri

Tarife mai mici la telefonia mobilă

Tarifele telefonice se vor reduce după adoptarea deciziilor ANCOM.
Începând cu 1 ianuarie 2012, tariful maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor în reţele de telefonie mobilă va fi de 4,05 eurocenţi pe minut. A doua etapă de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor în reţelele de telefonie mobilă va avea loc la 1 septembrie 2012, când se va practica un tarif de 3,07 eurocenţi/minut.

Tarifele maxime pentru interconectare în vederea terminării apelurilor practicate de cei 52 de operatori de telefonie fixă identificaţi ca având putere semnificativă de piaţă vor scădea în prima etapă cu 15%, de la 0,97 eurocenţi/minut la 0,82 eurocenţi/minut la 1 ianuarie 2012 şi cu 18% până la 0,67 eurocenţi/minut de la 1 iulie 2012, rezultând o reducere cu aproximativ 31% a tarifelor actuale de terminare a apelurilor în reţelele de telefonie fixă până la mijlocul anului viitor. Tarifele nu vor mai putea fi diferenţiate în funcţie de intervale orare.

Măsurile propuse vin să încheie cea de-a treia rundă de analize de piaţă în sectorul serviciilor de telefonie, demers pe care Autoritatea îl reia periodic, conform legislaţiei naţionale şi europene, pentru a asigura funcţionarea pieţelor de telefonie în condiţii de concurenţă şi a proteja interesele utilizatorilor finali. Mai concret, măsurile ANCOM urmăresc crearea de condiţii egale pentru toţi jucătorii de pe aceste pieţe, indiferent de dimensiunea reţelei, a bazei de clienţi şi a momentului intrării pe piaţă, astfel încât utilizatorii de telefonie să se bucure de servicii de calitate la tarife competitive”, a declarat Cătălin Marinescu, Preşedintele ANCOM.

To Top