Stiri

Tastatura mecanică nu este doar zgomotoasă

Tastatura de gaming ROG Strix Scope - review
Iluminare RGB - ROG Strix Scope

Tastatura mecanică poate prezenta riscuri de securitate mai puțin cunoscute.

Keytap3 este un software dezvoltat de Georgi Gerganov care poate detecta ce taste sunt apăsate. Detecția se realizează pur și simplu ascultând la o distanță apropiată, cu un microfon, Gerganov demonstrând acest lucru folosind microfonul încorporat al unui telefon mobil într-un test de „interceptare acustică” prezentat pe canalul lui de YouTube.

Keytap3 – dezvoltat de Georgi Gerganov

Aceasta nu este prima versiune pe care Gerganov a dezvoltat-o, deși este de departe cea mai intuitivă. Versiunile anterioare cereau ca poziția microfonului folosit pentru a înregistra zgomotul să rămână neschimbată între test și rularea efectivă a software-ului, însă aceste restricții nu există cu Keytap3.

Aplicația funcționează pe baza tiparului de zgomot pe care fiecare tastă îl emite, grupând tastele și combinațiile de taste pe baza unor informații statistice despre frecvența literei în limbaj (exemplu engleză).

Software-ul se află încă la început, însă rezultatele pe care le oferă sunt spectaculoase. Dacă va fi dezvoltat în continuare s-ar putea să existe scenarii cât se poate de reale în care hackerii pot înregistra textele scrise la tastatura unui desktop din încăpere folosind o aplicație spion de pe telefonul oricărui angajat prezent în apropiere.

To Top