Stiri

Telefoane sigure pentru armata americană

Samsung Knox
Samsung Knox

Telefoanele actuale sunt foarte performante însă nu îndeplinesc cerințele minime de securitate. Spre exemplu, un militar ca are acces la date sensibile nu ar trebui să folosească un telefon din comerț ci unul special cu un sistem sigur de criptare a convobirilor. De asemenea, oamenii din structurile ce se ocupă cu siguranța națională nu au voie să folosească serviciile sociale sau pe cele de VoIP. În România, calculatoarele ce stochează informații secrete sunt scoase din rețea pentru a preveni scurgerea de documente clasificate.

Dispozitivele Samsung Knox au fost aprobate de Departamentul de Apărare din SUA (DoD) pentru a fi utilizate în rețele DoD. Agenția pentru Sisteme de Protecție a Informațiilor (DISA) din SUA a finalizat cu succes testarea dispozitivelor Samsung Knox.

Odată cu aprobarea oficială, dispozitivele echipate cu Samsung Knox, inclusiv smartphone-urile și tabletele, vor fi listate ca produse aprobate pentru a fi utilizate de către guvernul Statelor Unite și oficialii militari din rețelele DoD. Cerințele de securitate ale DoD pentru sistemele de operare mobile sunt unele dintre cele mai înalte standarde din lume, fiind pentru prima dată când acestea sunt îndeplinite de dispozitivele Android.

Samsung Galaxy S4, lansat recent la nivel internațional, este primul smartphone echipat cu Knox. Pe viitor, smartphone-urile premium și tabletele Samsung vor include Samsung Knox.
În plus față de aprobarea primită de la DoD, Samsung caută în mod activ certificări pentru dispozitivele Samsung Knox de la alte organe guvernamentale pe plan internațional, pentru ca smartphone-urile și tabletele Samsung să fie utilizate în rețelele guvernamentale din întreaga lume.

Samsung Knox

Samsung Knox

To Top