Stiri

The Software Alliance anunță finalizarea primei etape a Festivalului Ars Praeventiva pentru liceeni bucureșteni

fete

The Software Alliance anunță finalizarea primei etape a Festivalului Ars Praeventiva pentru liceenii bucureșteni, cea a redactării scenariilor de teatru, în cadrul unui eveniment desfășurat în data de 25 februarie, începându cu ora 11.00, la Teatrul Masca. Aflat la prima ediție, festivalul a avut ca tematică specifică Fețele tehnologiei și a încurajat tinerii să abordeze subiectul utilizării în siguranţă a calculatorului și a comunicațiilor electronice. Din numărul total de înscrieri, au fost selecționate zece scenarii câștigătoare, autorii acestora fiind premiați cu câte un Windows Phone. Lista completă a textelor câștigătoare se află pe www.softwareculicenta.ro, în secțiunea dedicată.

Cea de-a doua etapă a competiției se desfășoară în perioada februarie-mai și constă în punerea în scenă a scenariilor câștigătoare, la libera alegere a trupelor de teatru din liceele din București. În ultima etapă, cele mai bune trei trupe vor fi premiate cu telefoane Nokia Lumia cu Windows Phone (locul I), e-books oferite de Asociația Producătorilor și Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (locul al II-lea) sau hardware Microsoft (locul al III-lea); toate trupele vor avea posibilitatea susținerii spectacolului în una dintre sălile Teatrului Masca.

Festivalul Ars Praeventiva urmărește prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, domeniu care reprezintă o prioritate pentru Poliția Română. Aceasta este, însă, prima inițiativă a Poliției Române de a aborda elevii într-un mod creativ, prin combinarea educației cu arta teatrală, pentru a transmite un mesaj vizavi de siguranța tinerilor la interacțiunea cu Internetul și utilizarea corectă a calculatorului și a comunicațiilor electronice. Încurajarea elevilor de a aborda problematici specifice generației lor este benefică pentru că astfel devin mai conștienți și mai responsabili atât față de conduita proprie, cât și de cea a colegilor sau prietenilor lor, fiind capabili să evite riscurile.

fete

Festivalul ARS PRAEVENTIVA, ediția 2013-2014, este organizat de către Inspectoratul General al Poliției Române, prin Institutul pentru Cercetarea și Prevenirea Criminalității și BSA | The Software Alliance. Partenerii proiectului sunt: Teatrul Masca, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Microsoft România, Oficiul Român Pentru Drepturile de Autor, Asociația Producătorilor și Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (APDETIC), Palatul Național al Copiiilor, Televiziunea Română (partener media) și platforma de știri online Hotnews (partener media).

To Top