Fun

Twitter pentru pisici

Sony Computer Science Laboratoires (CSL) a creat un dispozitiv ce monitorizeaza activitatile pisicilor si le transmite pe Twitter.

Dispozitivul a fost realizat in colaborare cu Universitatea din Tokyo si este prevazut cu o camera video, un senzor de miscare, sistem GPS, toate urmarind miscarile pisicii. Inventia a fost prezentata recent la expozitia Open House 2010.

Twitter pentru pisici

Cu ajutorul senzorului de miscare, dispozitivul depisteaza cand pisica se plimba, doarme sau mananca. In plus, se poate conecta prin Bluetooth la Twitter, unde posteaza automat comentarii despre actiunile pisicii. De exemplu, cand pisica mananca, va fi afisat un mesaj de genul „Ce gustoasa e mancarea asta!”. Momentan, sunt disponibile doar 11 fraze prestabilite, dar Sony (CSL) va adauga si altele, precum si o functie care adauga comentarii in functie de actiunea anterioara. De pilda, daca pisica se plimba dupa masa, se va afisa mesajul „Mancarea are un gust mai bun dupa o plimbare”. In plus, aparatul recunoaste fetele altor pisici prin camera inclusa, Sony utilizand pentru aceasta functie, ca date de referinta, trasaturile catorva mii de pisici prezentate pe Internet.

Pentru ca dispozitivul sa nu afecteze miscarile naturale ale pisicii, este atasat ca zgarda si cantareste doar 5% din greutatea pisicii.

To Top