Stiri

Unui gamer din zece i-a fost furata identitatea

Amenintari de securitate asupra retelelor IoT
Amenintari de securitate asupra retelelor IoT

Kaspersky a comandat studiul „Generation Game” pentru a estima siguranța conturilor deținute de pasionații de jocuri. Studiul a fost realizat de Savanta în noiembrie 2020, în peste 17 țări, cu 5.031 de respondenți. Toți respondenții aveau vârsta sub 35 de ani, și erau reprezentați în mod egal pe sexe, vârstă și criterii socioeconomice, aceștia considerându-se gameri care practică această activitate cel puțin 5-10 ore pe săptămână, pe computer.

Țările participante la studiu sunt: Rusia, SUA și Marea Britanie (cel puțin 500 de respondenți din fiecare țară), Argentina, Brazilia, Chile, China, Columbia, Germania, Italia, Mexic, Peru, Arabia Saudită, Africa de Sud, Spania, Turcia și Emiratele Arabe Unite (cel puțin 250 de respondenți din fiecare).

Unul din zece gameri își pierd identitatea virtuală

Peste 10% dintre gameri (app 179 milioane la nivel global) au trecut prin situatia de a li se fura ID-ul – ceea ce ar putea valora pana la 347 miliarde de dolari la nivel global. Aceste informatii fac parte din cercetarea globala realizata de Kaspersky, care a oferit, de asemenea, sfaturi utile pentru a evita aceasta problema si alte incidente neplacute asociate gaming-ului. O treime (33%) dintre gameri au suferit de pe urma escrocheriilor online. Toate acestea combinate provoaca stres si anxietate pentru 31% dintre respondenti. Acest lucru este dezamagitor, deoarece ameliorarea stresului este pentru majoritatea dintre ei (62%) unul dintre motivele principale pentru care aleg sa se joace, alaturi de adrenalina (62%) si relatiile de prietenie (46%).

Sfaturi pentru protecția conturilor online

1.Cumpăraţi din surse oficiale
Cumpăraţi întotdeauna jocuri pentru computer fie de pe platforme cunoscute precum Steam şi GOG, fie de pe site-urile oficiale ale dezvoltatorilor.

2.Economisiţi inteligent
Magazinele oficiale oferă adesea reduceri uimitoare sau chiar jocuri gratuite. Dar multe oferte primite pe e-mail pot fi înşelătorii – accesaţi site-ul dezvoltatorului sau al magazinului pentru a vedea dacă reducerea este menţionată şi acolo – dacă nu, nu este reală.

3.Verificaţi politica de returnare
Înainte de a cumpăra, verificaţi regulile magazinului în ceea ce priveşte returnarea unui joc care nu vă place sau care nu funcţionează pe computerul dumneavoastră.

4.Folosiţi un card dedicat pentru cumpărături online
În loc să conectaţi un card care are toate economiile dumneavoastră, obţineţi un card de debit pentru cumpărături online şi încărcaţi-l când e cazul, cu ce sume aveţi nevoie. În acest fel, chiar dacăhackeriiobţin accesla unul dintre site-urile pe care îl utilizaţi, nu vor primi ceea ce îşi doresc.

5.Folosiţi o conexiune sigură
Vă recomandăm să vă conectaţi la magazinele online numai de acasă – să vă asiguraţi în mod corespunzător reţeaua de acasă şi să utilizaţi produse precum Kaspersky VPN Secure Connection.

6.Protejaţi-vă conturile
Protejaţi-vă contul pe Steam şi Battle.net şi pe orice profil de pe reţelele sociale pe care îl utilizaţi pentru a vă conecta la magazinele de jocuri (dar nu utilizaţi conturile personale pentru a vă conecta în altă parte).

7.Protejaţi-vă dispozitivele
Computerele, smartphone-urile şi tabletele pe care le folosiţi pentru jocuri au şi ele nevoie de protecţie. O soluţie de încredere, cum ar fi Kaspersky Security Cloud, blochează site-urile şi programele malware, trimite alerte când apar probleme de securitate şi, contrar concepţiei populare greşite, nu afectează în niciun fel jocul. Modul Gaming pe care îl veţi găsi în soluţiile moderne de securitate se activează automat atunci când jucaţi în modul full-screen.

To Top