Stiri

USB-C își va dubla capacitatea până la 240W

ASUS ZenBook UX430 -incarcator
ASUS ZenBook UX430 -incarcator

Un încărcător standard, inteligent, care să poată fi folosit împreună cu o mulțime de dispozitive mobile, de la laptopuri la telefoane, este visul oricărui utilizator. Avantajele aduse utilizatorilor și mediului nu sunt întotdeauna sinonime cu profitul companiilor producătoare, de aceea au existat tot timpul încercări de a schimba standardele de la an la an. Cel mai bun exemplu în acest sens este compania Apple, care își comercializează accesoriile la prețuri piperate și reușește să obțină venituri însemnate acolo unde alții dau greș.

Datorită compatibilității sale cu o serie largă de dispozitive, USB-C este principalul candidat pentru un încărcător comun, care ar putea ajuta la reducerea acumulării de deșeuri electronice. O nouă actualizare adusă standardului USB-C ar putea furniza până la 240W, mai mult decât dublul capacității sale actuale de 100W. Schimbarea va permite alimentarea altor tipuri de echipamente electronice, cum ar fi laptopurile și monitoarele.

Grupul de firme care dezvoltă această tehnologie, cunoscut sub numele de USB Implementers Forum (USB-IF), numește opțiunea de 240 W „Extended Power Range” sau EPR. În timp ce amperajul sistemului rămâne „configurabil până la 5A”, tensiunea, care în prezent depășește la 20V, va fi configurabilă până la 48V conform noii specificații. Ca atare, cablurile care acceptă capacitatea suplimentară de putere vor avea cerințe noi și vor purta pictograme specifice, astfel încât utilizatorii să le poată identifica cu ușurință. Noile cabluri vor trebui, de asemenea, să accepte până la 5A și 50V pentru a fi conforme.

ASUS Zenfone 5 - adaptor

ASUS Zenfone 5 – adaptor

To Top