Stiri

Venituri substantiale pentru Intel

Intel a început să câștige tot mai mult teren în fața rivalului său AMD. Situația aceasta în care piața se îndreaptă cu pași mici către un oligopol dezavantajează clienții pe termen lung. Tehnologia avansată a companiei Intel și prețurile abordabile ale procesoarelor din seriile entry-level au dus la creșteri semnificative ale cifrei de afaceri în condițiile în care piața la nivel mondial se află într-o stagnare de moment cauzată de criza financiară globală.

Intel a obținut un venit de 10.8 miliarde dolari pentru cel de-al doilea trimestru al anului și un profit net de 2.9 miliarde de dolari. Veniturile companiei sunt în creștere cu 34% față de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Cererea ridicată venită din partea clienţilor corporate pentru cele mai avansate microprocesoare Intel a condus compania către cel mai bun trimestru din istoria sa de 42 de ani”, a precizat Paul Otellini, Preşedinte şi CEO Intel. Oare cel mai bun an din istorie pentru Intel înseamnă și cel mai prost an pentru AMD?!

To Top