Jocuri

Vezi 3D fara ochelari

La recenta Electronic Entertainment Expo, cunoscuta si ca E3, Nintendo si Microsoft au impresionat prin dispozitivele pentru jocuri 3D.

Vedeta incontestabila a fost sistemul Nintendo 3DS, cel mai popular joc video portabil. Chiar daca pare incredibil, sistemul 3DS afiseaza imagini 3D fara a necesita ochelari speciali. Tehnologia confera jucatorului senzatia ca se apropie obiecte, iar unele corpuri par sa se afle in spatele ecranului. In schimb, utilizarea sistemului impune jucatorului sa stea la o distanta relativ fixa de unitate. Acesta este si motivul pentru care sistemele actuale 3D impun utilizarea ochelarilor speciali: telespectatorul poate percepe corect imaginile 3D doar daca priveste ecranul dintr-un unghi perpendicular.


Vezi 3D fara ochelari

Microsoft a propus, in schimb, o noua abordare – mai exact, Kinect, sistemul video pentru consolele Xbox 360, care recunoaste miscarile jucatorului fara a mai fi necesara o telecomanda.

Nintendo n-a anuntat deocamdata cand va lansa noul sistem, insa managerii se asteapta sa fie disponibil in Japonia la toamna si primavara viitoare in America de Nord.

To Top