Stiri

Vierme in campanii promotionale false McDonald’s si Coca Cola

Compania de securitate IT, Avira Soft, anunta descoperirea unui vierme in campanii promotionale false McDonald’s si Coca Cola.

O noua schema de fraudare pentru utilizatorii de Internet: Creatorii de virusi trimit prin email cupoane false de reduceri in numele companiilor Coca Cola si McDonald’s.

Cupoanele sunt atasate emailurilor falsificate, ce vor sa para ca sunt trimise de catre McDonald’s sau Coca Cola. In timp ce emailul ce vrea sa para ca este trimis de McDonald’s aduce informatii despre un meniu redus care trebuie printat de catre recipient pentru a putea fii folosit, asa-zisul email de la Coca Cola face referire la un nou joc online. In momentul dezarhivarii fisierelor ZIP atasate, in loc sa gaseasca respectivele cupoane de reduceri sau jocul Coca Cola, utilizatorii vor primi un “cadou” neasteptat – infectarea calculatoarelor cu viermele Worm/McMaggot.A


Viermele instaleaza o alte componenta, descarcata de pe net, pe care Avira o detecteaza ca BDS/McMaggot.A
si care reprezinta un backdoor. Acest backdoor este folosit pentru a prelua controlul de la distanta asupra calculatorului si pentru a inregistra ceea ce se tasteaza pe tastatura. Viermele scaneaza computerul pentru a gasi adrese de email si le foloseste pentru a se trimite singur prin intermediul propriului motor SMTP de email.

Mai multe informatii gasiti aici

To Top