Stiri

Viitorul socket LGA 1700 va necesita alte sisteme de răcire

Sistem ASUS TUF Gaming cu Intel Z490 si Intel Core i5 10600K

Coolerele existente pentru LGA1200 nu vor mai fi compatibile cu procesoarele Intel din generația a 12-a. Speculațiile inițiale privind standardul ce va fi implementat pe generația a 12-a sunt întărite și mai mult de cele mai noi informații disponibile. Socketul LGA 1700 pentru generația a 12-a este complet diferit atât ca număr de pini, cât și ca dimensiuni. Designul V0 al socketului va necesita alte sisteme de răcire, prinderea pe placa de bază fiind diferită. Neplăcerile cele mai mari vor fi suportate de utilizatorii ce și-au achiziționat deja sisteme de răcire cu lichid.

Nu numai că tiparul de prindere al sistemului de răcire va fi diferit, dar și înălțimea socketului va fi mai redusă, astfel că vechile sisteme de răcire vor fi imposibil de așezat.

Spre deosebire de arhitecturile anterioare ale procesorului, generația a 12-a va folosi o combinație de nuclee normale și cu nuclee cu putere redusă, un sistem similar cu tehnologia ARM big.LITTLE. Nucleele de putere redusă vor fi destinate sarcinilor simple, reducând consumul de energie. De asemenea, se așteaptă ca procesoarele să includă suport pentru DDR5, PCIe 5.0 și grafica integrată Intel Xe.

To Top