Stiri

WhatsApp are în sfârșit un mod întunecat – de ce e util și cum îl activezi

Aplicație WhatsApp mod întunecat
Aplicație WhatsApp mod întunecat

Cea mai solicitată funcție pentru populara aplicație de mesagerie instantanee WhatsApp, modul întunecat, este în sfârșit disponibilă pentru toți utilizatorii de Android sau iOS și conferă „un aspect proaspăt unei experiențe familiare”.

Cu noul mod întunecat sau nocturn, oboseala ochilor în condiții de iluminare precare este redusă, iar adevăratul șoc al aprinderii ecranului telefonului la primirea unui mesaj ar putea deveni doar o amintire (nu tocmai plăcută).

Potrivit dezvoltatorilor, în faza de design a modului întunecat a fost dedicat mult timp cercetării și experimentării pentru a pune la punct mai ales următoarele două aspecte:

  • Lizibilitatea: la alegerea cromaticii, în scopul reducerii la maxim a efortului vizual, au fost folosite culori mai apropiate de cele implicite de pe iPhone și Android.
  • Ierarhia informațiilor: pentru ca utilizatorii să se poată concentra mai ușor pe zonele de interes de pe fiecare ecran, dezvoltatorii au folosit culori și alte elemente de design pentru a evidenția cele mai importante informații.

Utilizatorii de Android 10 și iOS 13 pot folosi modul întunecat activându-l, pur și simplu, din setările de sistem. Utilizatorii de Android 9 și de versiuni mai vechi pot accesa Setările WhatsApp > Conversații > Temă, apoi selecta „Întunecată”.

Dacă încă nu vezi niciun efect sau nu poți selecta tema întunecată, cel mai probabil actualizarea aplicației nu a ajuns încă la tine, procesul urmând să dureze câteva zile la nivel global. După ce primești notificarea privind disponibilitatea actualizării pentru aplicație, actualizeaz-o și vei putea activa imediat noul mod întunecat al WhatsApp.

To Top