Stiri

XOLO X900 pe platformă Intel

XOLO X900

Paul Otellini a prezentat la Mobile World Congress primele telefoane inteligente construite pe platformă Intel.

Suntem încântaţi să anunţăm adăugarea unor capabilităţi noi smartphone-urilor noastre. Suntem în continuare concentraţi să oferim utilizatorilor de smartphone din întreaga lume terminale performante, ce integrează caracteristici noi de ultimă generaţie”, a declarat Paul Otellini, Preşedinte şi CEO al Intel.

XOLO X900 este un terminal construit de Lava International pentru piața din India. Smartphone-ul are la bază un procesor single-core Medfield Z2460 tactat la 1.6GHz. Telelefonul integrează un ecran cu diagonala de 4.03inci, camere video, Wi-Fi, Bluetooth, slot microSD și un acumulator de 1.460mAh. XOLO X900 rulează fără dificultate sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread.

XOLO X900 nu este singurul terminal construit pe o platformă Intel. Companiile Orange și ZTE au anunțat propriile planuri pentru terminale cu procesoare Intel.
He Shiyou, unul din managerii ZTE a declarat că „parteneriatul cu Intel se va întinde pe mai mulţi ani şi vizează smartphone-urile şi tablet PC-urile„. Primul echipament ZTE care va folosi procesor Intel urmează să apară în a doua jumătate a anului 2012.

Sursa: Androidlive.ro

XOLO X900

To Top