Stiri

16,37% dintre utilizatori încă folosesc Windows XP

Peste 16% dintre utilizatorii de PC care au furnizat informații rețelei globale Kaspersky Security Network, în iunie 2014, au declarat că încă lucrau pe computere care rulau Windows XP, fapt care poate avea implicații asupra securității informațiilor. Acesta este numai unul dintre aspectele rezultate în urma cercetării „Windows usage and vulnerabilities research” derulate de experții Kaspersky Lab în vara anului 2014.

Utlizatorii pe computerele cărora rulează sistemele de operare vechi sau cu versiuni neactualizate de software riscă să fie ținte ale unor atacuri de malware care exploatează vulnerabilități.

Studiul a calculat ponderea utilizatorilor de Windows XP din numărul total de utilizatori de produse Kaspersky Lab pentru Windows, din fiecare țară. Conform cercetărilor, cei mai mulți utilizatori de Windows XP se află în Vietnam, cu 38,79%. Locul al doilea este ocupat de China, cu 27,35% dintre utilizatori, aceasta fiind urmată de India cu 26,88% și de Algeria cu aproape un sfert dintre utilizatori (24,25%) care sunt încă loiali binecunoscutului sistem de operare.

Aproximativ unul din cinci computere protejate de un produs Kaspersky Lab încă rulează Windows XP în Italia (20,31%) și în Spania (19,26%). Un procentaj mai mic de utilizatori – 4,52%, încă utilizează Windows XP în SUA.

kaspersky

To Top